Castelló Escenari Esportiu portarà el Campionat d’Espanya de Ciclisme a una vintena de pobles de la província

Una vintena de pobles de la província acolliran el Campionat d’Espanya de Ciclisme per carretera que la Diputació de Castelló porta els dies 22, 23 i 24 com a part de Castelló Escenari Esportiu. Més de 400 corredors es disputaran un total de 10 títols en les sis proves esportives que engloba este campionat i amb les quals la Diputació exportarà la diversitat de la província com el millor lloc per a desenvolupar esdeveniments esportius.

Així, els cinc municipis sede d’esta important competició nacional de ciclisme (Vall d’Alba, Orpesa, Culla, Castelló de la Plana i Benicàssim) transmetran a l’afició ciclista la dualitat costa-interior de Castelló com a gran reclam per a continuar posicionant la província de Castelló com el millor lloc per a la pràctica i competició esportiva durant tot l’any.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha recordat que “a Castelló tenim totes les condicions per a gaudir del millor ciclisme. Així ho estem impulsant des del Govern Provincial amb el programa Castelló Escenari Esportiu i així ho estem consolidant entre els afeccionats vinguts de tota Espanya. Cada dia podem comprovar especialment en les zones de l’interior com està calant este treball i com cada dia són més els afeccionats ciclistes que gaudeixen de l’entorn de la província i, amb això, contribueixen a generar activitat econòmica en els establiments dels nostres pobles”.

I és que les diferents proves recorreran els municipis de Castelló, Orpesa, Els Ibarsos, Torre d’en Bessora, Vilar de Canes, Benassal, Culla, Vall d’Alba, Borriana, Vall d’Uixó, Soneja, Segorbe, la Vall d’Almonesir, Algímia d’Almonesir, Alcudia de Veo, Tales, Onda, Benicàssim i Atzeneta.

Un recorregut que transmet la dualitat mar i muntanya de Castelló
El Campionat d’Espanya arrancarà el divendres 22 de juny amb una contrarellotge individual amb eixida i meta a la Vall d’Alba. Al matí es disputarà la prova de sub-23 amb eixida a les 10.00 hores en l’Avinguda Castelló del municipi.

El dissabte 23 se celebrarà el recorregut en línia per a sub-23 i dones amb eixida a Orpesa i arribada a Culla. L’eixida dels sub-23 serà a les 9.30 hores, amb primer pas previst per Els Ibarsos a les 10.16 hores, per Torre d’en Besora a les 10.41 hores, Benassal a les 11.12 hores i Culla a les 11.30. L’arribada de la meta amb la segona tornada a Culla està prevista a les 13.49 hores. D’altra banda, l’eixida dels professionals i sub-23 dones serà a la vesprada a les 16.30 hores des d’Orpesa, amb passos previstos a les 17.16 hores per Els Ibarsos, a les 17.41 per Torre d´en Besora, el primer pas per Culla està previst a les 18.27 hores i l’arribada a meta a Culla després de la segona tornada a les 19.43 hores.

I, finalment, el diumenge 24 es disputarà l’etapa regna amb un recorregut en línia per a l’escamot professional amb eixida a Castelló de la Plana i meta a Benicàssim, passant pel sud de la província i per altres paratges únics com la Serra d’Espadà. Com a novetat, i en favor d’un gran espectacle, l’etapa acabarà amb tres pujades al Desert de les Palmes.

L’eixida neutralitzada serà poc abans de les 9.00 hores des del carrer Columbretes, avinguda del Mar, ronda i avinguda Casalduch cap a Almassora per a les 9.00 hores tindre l’eixida real des del pont del Riu Millars en la CV-18.

En esta primera hora la carrera transcorrerà per Borriana, Nules, La Vilavella, Vall d´Uixó, per a arribar a Segorbe a les 10.11 hores aproximadament. D’ací a la Vall d’Almonesir a les 10.34 aproximadament per a seguir per l’Alt d’AlcudiaAlcudia de Veo, Tales, i Artesa entorn de les 11.00 hores. A les 11.15 arribaran a Onda i d’ací direcció a l’Alcora cap a Castelló per a arribar a Benicàssim a les 12.18 hores en un primer pas, en un altre segon a les 13.05 hores i en un tercer i últim passe a les 13.51 abans d’aconseguir la meta en l’avinguda Sant Tomás a les 14.39 hores aproximadament.

CatalàEspañol