Castelló, ‘La ciutat lliure de violència masclista’ des de 1000 mirades distintes

Esta simbòlica mostra, on han participat 30 col·lectius i milers de persones, que es pot visitar durant tot el dia al Passadís de les Arts.

Un miler de casetes de fusta decorades per una trentena d’associacions de Castelló conformen hui, 25 de novembre, una ‘Ciutat lliure de violència masclista’. L‘exposició col·lectiva és una de les propostes més gràfiques amb què l’ajuntament de Castelló vol fer visible, una vegada més l’objectiu pel que treballa tot l’any a través de xarrades, tallers i accions per erradicar la violència de gènere i conscienciar la població de la importància d’educar i transmetre els valor de la igualtat.

En esta simbòlica mostra que es pot visitar al Passadís de les Arts, diferents col·lectius socials han creat de manera plàstica, la visió d’eixa ciutat amb l’objectiu comú d’erradicar la violència i fer reflexionar sobre les realitats massa vegades ocultes.

Des de Liceu de Dones, una de les associacions participants, Paca Valls ens explica que entre totes “han realitzat 30 casetes i cadascuna ha estat dedicada a una dona que ha estat referent”. Així, des de Rigoberta Menchu, Amelia Valcárlcel, María Tello o Mafalda, “passant inclús per dones de la nostra associació que també hem considerat de calia que estigueren, com Vita Arrufat, ‘dona coratge 2020’ o Raquel Martí, premi ‘Menina’,” apunta Paca, esta agrupació, juntament amb altres 29 entitats ha participat en esta iniciativa pel 25N que ha conjugat art, plasticitat i reflexió en un treball conjunt des de diferents mirades i punts de vista.

En total, han construit la Ciutat lliure de violència masclista, Cicle Igualtat, Aula Debate, Associació de Dones San Lorenzo, Pisos Solidaris, Juntes, En Clau de dona, Adona’t, Liceu de Dones, i l’AAMM 8 de Marzo. També han col·laborat en el projecte l’Asociación Gitana, Vivenda tutelada, Centre Integral i el col·lectiu Treballadores de la Llar.

D’altra banda, també han participat els centres educatius IES Bovalar, IES Carles Selma, l’IES La Plana, l’EPA Germà Colom i l’Escola D’Art. Les associacions de veïns i veïnes Primer Molí, San Pablo de Perpetuo Socorro, San Jaime de Roquetes, La Aduana de Virgen de Lourdes i San Bernardo de San Bernardo també han decorat les casetes. Finalment, han col·laborat entitats de caràcter social com Càritas, Llar Zona Nord i Llar San Lorenzo, Creu Roja i l’Ateneu. A més, també ha participat l’Associació de Jubilats i Jubilades Los Ángeles – La Unión de Perpetuo Socorro.CatalanSpanish