Desarticulada a Castelló una xarxa dedicada principalment a la preparació i distribució de cocaïna

Utilitzaven un xalet com a laboratori per a preparar la cocaïna, confiscant-se en el registre més de 10 quilos d'aquesta droga, 2 quilos de marihuana 100 grams d'haixix i anabolitzants i 200 litres de precursores.

132

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, acompanyat per Comissària Principal de Castelló, Concepción De Vega, el subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles i responsables de l’operatiu, ha informat del resultat de l’Operació Plastik, realitzada de forma conjunta entre tots dos grups d’UDyCO de Policia Nacional de les BPPJ de València i Castelló pertanyents a la Prefectura Superior de Policia de València.

El delegat ha explicat que “els agents de la Policia Nacional han detingut a dues persones de 38 i 46 anys, nascuts en Cali (Colòmbia), com a capitosts d’un entramat dedicat principalment a la preparació de cocaïna.”

Assentats en un xalet de la capital, rebien, preparaven i distribuïen la droga per diferents punts de la província. En el registre del domicili es van confiscar 10 quilos de cocaïna, 2 de marihuana, 100 grams d’haixix i anabolitzants, així com 200 litres precursors, entre ells acetones, insulsa càustica, Cafeïna, Clorur d’amoníac, entre altres.

Durant la recerca policial, els agents van donar amb un habitatge de Castelló, situada en una de les urbanitzacions de muntanya que envolten la capital, en la qual possiblement es podrien estar rebent, preparant i distribuint importants quantitats de cocaïna i altres drogues en menor quantitat.

Finalment, el dimecres passat van ser detingudes dues persones de 38 i 46 anys, realitzant-se el registre en el domicili sobre el qual se centraven les perquisicions, trobant-se 10 quilos de cocaïna, 2 quilos de marihuana, 100 grams d’hachis i anabolitzants, així com més de 200 litres substàncies precursores (substàncies químiques com l’efedrina, l’anhídrid acètic o l’àcid sulfúric, entre altres, que, a causa de la seua composició, poden desviar-se del seu ús legal, antigripals, plàstics o fertilitzants, entre altres productes molt corrents en la nostra societat, i, en el seu lloc, utilitzar-se en l’elaboració de diferents tipus de drogues: amfetamines, cocaïna, heroïna,..), bàsics per a l’extracció i posterior adulteració de la cocaïna.

El laboratori explicava, amb l’assortiment de drogues, els químics necessaris per a la seua preparació (precursors) i a més, premses hidràuliques, planxes de diferents grandàries, borses d’envasament al buit, balances de precisió, filferro de tancament, Logotip (per a marcar els paquets de cocaïna), llibrells per a l’extracció de la cocaïna, paper assecant.

El delegat del Govern i els responsables de l’operatiu han destacat que la forma en què camuflaven la droga és nova, ja que estava amagada en una espècie de substància de color ocre brillant que en una primera anàlisi de ‘cocatest’ va donar negatiu i es va haver de practicar un test Multidroga en Copa que és més específica per a localitzar la cocaïna.

Els detinguts han sigut posats a la disposició de l’autoritat judicial, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. La recerca policial continua oberta sense descartar-se noves detencions.

El delegat del Govern ha donat les gràcies a la Policia perquè “amb colps al narcotràfic com aquest traiem dels carrers la droga que tant dany fan als nostres més joves.”