Les tasques exposaran ‘la seua solució’ a la zona ZAS en la concentració d’este divendres a les 9 de la nit

L'associació de tasques de Castelló té ja l'avantprojecte tècnic que presentaran dilluns a l'ajuntament amb què es podria resoldre el tema "si hi ha voluntat política"

Un sostre fixe de 2 làmines, amb ventilació, micro perforacions i totes les característiques tècniques necessàries per a generar suficient aïllament acústic seria la mesura correctora que proposa l’avantprojecte que l’associació de tasques de Castelló ha encarregat a una empresa especialitzada, per acabar amb els problemes de convivència que el soroll genera entre veïns de la zona centre i restauradors.

Així ho ha explicat, amb el flamant projecte a les mans, José Romero, un dels membres de l’associació, que recollia este divendres al migdia l’estudi que “per complir la llei, tal com ens va demanar l’ajuntament” han sol·licitat i pagat els propietaris de les tasques, amb un cost de 8.500 euros en total. “I això, tot per donar solució a un problema que en realitat no sabem si en estos moments existeix perquè els mesuraments periòdics i constants que reclama la llei per saber si una zona es pot declarar ‘acústicament saturada’, zona ZAS, no tan sols les tenim perquè l’ajuntament no ens les ha facilitades”, ha explicat Romero.

Rovira  

De moment, però, la mesura que sí que tindran és la de la gent que s’unirà este divendres a les 9 de la nit, a la convocatòria de concentració en suport a les tasques. “Estem espantats, perquè tant a través de les xarxes com dels mitjans de comunicació…com del boca orella, igual ens hi ajuntem de 1000 a 3000 persones”, comenta el propietari de ‘La Guindilla‘.

Ara, amb una possible solució tècnica a les mans, encara que amb un cost econòmic, molt elevat, que de moment s’ha preferit no fer públic, dilluns, el projecte serà presentat al consistori, “perquè hui no ens ha donat temps, l’acabem de recollir” -apuntava este divendres a l’hora de dinar. A partir d’eixe moment, segons afirma Jose, “es veurà si hi ha o no voluntat política de fer les coses, perquè nosaltres hem fet tot el que se’ns ha demanat però ells ni ens han passat les registres des del 2015, i cal recordar que les del 2017 estaven mal fetes, així que ara veurem què passa”.

Siga com siga, els organitzadors ja han anunciat que, “açò, es presentarà davant de tot el món que vinga esta nit a la concentració, que vegen que hi ha una solució. Tècnicament sabem que s’acceptarà perquè l’empresa que l’ha fet hi ha parlat en professionals, en tècnics, i té totes les garanties però ara falta que políticament, es vullga fer”.

“Nosaltres estem ací, fen un esforç econòmic molt gran, inclús hi ha plantilles que abans érem 10 i ens hem quedat amb 4 i vulguen o no, les tasques dinamitzen el centre. Nosaltres hem complit la nostra part i quan presentem el projecte demanarem una reunió, tal com vam quedar en el regidor”, conclou este membre de l’assocació de tasques de Castelló.

 

 

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela