El Consell Rector de Castelló ratifica el pressupost de més de 2 milions per a Festes del 2019

Més de 36,8 milions d'espanyols estaven cridats a les urnes aquest diumenge 28 d'abril per a triar als seus representants en les Corts Generals, 208 senadors i 350 diputats

El Consell Rector del Patronat de Festes de Castelló ha aprovat hui un pressupost per al pròxim exercici de 2.031.516 euros, la qual cosa suposa un increment de l’1,4% respecte al d’enguany. Després de l’aprovació per majoria, el Patronat presidit pel regidor de Festes, Omar Braina, remetrà l’acord a l’òrgan de gestió pressupostària i comptabilitat perquè continue amb la seua tramitació.

Els comptes del Patronat Municipal de Festes de Castelló per a l’any 2019 eleven a 1.378.419 euros les partides destinades a les festes de la Magdalena, de Sant Pere, Lledó, Nadal, Cap d’any, Cavalcada de Reis, Carnestoltes, Sant Antoni, Festa de la Rosa, Sant Joan i Sant Cristòfol.

Rovira  

El regidor i president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina, ha destacat que en l’apartat de les festes fundacionals de la Magdalena, que el pròxim any compleixen el seu 75 edició, destaquen partides com la prevista per a concerts, amb 200.000 euros; el FAMM! –inclòs el Tombacarrers i la desfilada internacional- amb 125.000 euros; la Magdalena Vítol, amb 50.000 euros i la Romeria de les Canyes i la Tornà, amb un pressupost inicial de 45.000 euros.

El Consell Rector ha rebutjat l’única esmena debatuda i votada en la sessió de hui després que el grup popular haja retirat altres cinc esmenes inicials. Així, s’ha desestimat la proposta d’augmentar la partida destinada a la Festa de la Rosa posat que el pressupost presentat pel Patronat Municipal de Festes per a 2019 ja preveu un increment de la inversió que se situa per sobre del 15%.

Braina ha destacat que “l’aprovació per part del Consell Rector suposa el respatler al calendari festiu de Castelló i que en 2019 viurà un moment especialment destacat com és la celebració de la 75 edició de les festes de la Magdalena”. Cal recordar que l’aprovació del pressupost es produeix quatre dies abans que se celebra l’assemblea anual de festes en la qual es farà balanç de l’any 2018.

PublicitatJuega Limpio Orihuela