Castelló construirà dues rotondes per a millorar la seguretat viària entorn de la Dusen

L'alcaldessa destaca el foment de la mobilitat en l'accés nord a la ciutat amb un altre tram de carril bici en l'avinguda Castell Vell.

L’Ajuntament de Castelló reordenarà el trànsit de l’avinguda Castell Vell amb la construcció de dues rotondes en els encreuaments amb les avingudes Diputació i Quadra Borriolenc, coneguda com la zona de la Dusen. Amb això es millorarà la mobilitat d’este espai facilitant els canvis de sentit i la comunicació entre les tres vies.

«És un projecte de millora de la seguretat viària i de foment d’una mobilitat més sostenible en l’accés nord a la ciutat, ja que també està previst incloure un tram de carril bici», ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco, que ha visitat la zona d’actuació al costat del regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, i el tècnic responsable.

«Es tracta d’una obra que impulsa l’Ajuntament de Castelló amb càrrec a les Inversions Financerament Sostenibles i que contribueix a la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes», ha destacat Marco. El pressupost és de 155.000 euros i el termini d’execució contemplat és de tres mesos. Ara com ara, l’expedient de l’obra està en fase de tramitació per a poder obrir la licitació i la posterior adjudicació dels treballs.

El projecte també inclou una millora de l’accessibilitat de la parada de bus i dels passos per als vianants existents, mitjançant la instal·lació de semàfors i un pas de vianants en l’avinguda Diputació. A més, s’habilitarà un tram de carril bici, dins del Pla Director de la Bicicleta, que formarà part del carril bici que connectarà l’avinguda Vall d’Uixó amb la ronda Nord. Esta actuació es complementarà amb un nou asfaltat de la zona.

Esta intervenció en l’accés nord a la ciutat de Castelló forma part de paquet de 10 nous projectes amb càrrec a les Inversions Financerament Sostenibles (IFS), aprovat en el ple del passat mes d’octubre i que, en total, suposa un pressupost d’1.895.047 euros.CatalanSpanish