Prohibeixen el bany en platges de Benicàssim, Cabanes i Orpesa per contaminació

La Conselleria ha demanat a estes platges afectades que posen la bandera roja per a impedir que la gent accedisca al mar

Publicitat

Les intenses pluges de la matinada del dijous han causat uns efectes secundaris en el litoral de Castelló. Així, han provocat episodis puntuals de contaminació en algunes platges de Benicàssim, Cabanes i Orpesa. Per este motiu el Consell ha instat a prohibir de manera provisional el bany en Morro de Gos i Amplàries a Orpesa, Torre la Sal a Cabanes, i en la costa de Benicàssim excepte Voramar.

A més d’esta última s’ha salvat de la restricció la platja de la Petxina de la localitat orpesina, segons va informar ahir la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic.

PublicitatRovira  

La direcció general de l’Aigua de la Generalitat ha notificat esta ordre als tres ajuntaments després de realitzar unes analítiques el dijous que van determinar que les citades platges no estan en condicions per al bany per la presència del bacteri E. Coli. Esta circumstància és conseqüència, van explicar, de la tempesta del dijous.

Des de la conselleria van assenyalar que el dilluns es tornarà a realitzar un mostreig que «probablement donarà per finalitzada» la contaminació, amb el que es reobriran les platges. La prohibició podria retardar-se si es registren noves precipitacions, van afegir.

La Conselleria ha demanat a estes platges afectades que posen la bandera roja per a impedir que la gent accedisca al mar. A Benicàssim es pot gaudir de la platja de Voramar, i a Orpesa, de la Petxina. La resta de municipis de la costa de Castelló han quedat fora d’esta incidència.

En Torre la Sal, segons el consistori, a més de la bandera roja, s’han disposat panells informatius perquè els banyistes siguen coneixedors del tancament de la platja fora de l’horari del servei de socorrisme. Cabanes esperava ahir que un laboratori duguera a terme les mostres.

Esta problemàtica a les platges és habitual després d’un episodi de pluges. La qüestió és que la virulència de la tempesta del dijous va sorprendre en ocórrer el mes d’agost, en temporada estival.

Orpesa i Benicàssim podrien recuperar la normalitat la setmana vinent, segons les fonts del Govern valencià.

A primers d’agost ja es va tancar la platja de Fora Forat de Vinaròs per la mateixa causes. Unes analítiques preses pel Consell van detectar presència de E.Coli, la qual cosa va motivar el tancament al bany d’esta platja, situada al costat de la desembocadura del riu Cérvol.

Mentre operaris de la brigada municipal s’encarregaven de col·locar diverses banderes roges i assenyalar la prohibició d’entrar a l’aigua, els socorristes informaven els banyistes que no podien accedir al mar. Molts d’estos banyistes, turistes i veïns del municipi del Baix Maestrat van optar per desplaçar-se a la platja del Fortí, situada al costat de l’afectada.

Dies arrere es van tancar les platges de les Vídues de Peníscola i la del Gurugú de Benicarló, també municipis de la província del Baix Maestrat. No es va poder accedir al mar durant diversos dies per causa d’abocaments d’aigües fecals. Esta mesura es va prolongar durant diverses setmanes fins que els resultats mostraren valors concordes amb una qualitat d’aigua apta per al bany.

PublicitatJuega Limpio Orihuela