25.8 C
Valencia

Els xiquets i les xiquetes de Castelló expliquen com utilitzar el contenidor marró

L'alumnat de primària protagonitza la primer acció de la campanya informativa 'Un marró de tots'.

- Publicitat -AVL

Amb la posada en marxa del sistema de recollida selectiva de residus orgànics s’activa també la campanya informativa ‘Un marró de tots’, amb què l’Ajuntament de Castelló realitzarà diverses accions per a explicar la ciutadania l’ús dels nous contenidors i la importància de separar aquestes restes a la llar.

Per a aconseguir-ho, el consistori compta amb l’ajuda dels escolars que protagonitzen el primer audiovisual d’aquesta iniciativa, on expliquen que al contenidor marró s’han de dipositar restes com ara les raspes de peix i els ossos de la carn, el paper de cuina brut, restes de pa o pells de fruita i verdura. Els xiquets i les xiquetes també parlen sobre els productes que es poden fabricar amb l’orgànica, com l’adob per a les plantes.

«Després dels tallers que vam fer el curs passat a les escoles, l’alumnat va entendre perfectament que es pot llançar al contenidor marró i que no», motiu pel qual «anem a traslladar el mateix model a la resta de col·lectius de la ciutat, per tal que tota la ciutadania sàpiga com utilitzar i traure el màxim partit a aquest sistema de separació», ha explicat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia. L’edil ha agraït la col·laboració dels centres i de l’alumnat per tal de fer que el missatge arribe a les famílies.

Aquesta serà també la missió dels cinc educadors i educadores ambientals que incorpora l’Ajuntament de Castelló per tal de fomentar el reciclatge de totes les fraccions, tant als domicilis com al comerç i l’hostaleria. L’equip també realitzarà accions per a incentivar l’ús dels ecoparcs i per a conscienciar sobre els riscos dels abocaments incontrolats.

La recollida selectiva de restes orgàniques funciona des de la passada matinada a Castelló després de la instal·lació de 1.098 contenidors als sis districtes de la ciutat. El servei s’ha reforçat amb l’adquisició de huit nous vehicles i la incorporació de deu operaris de recollida i neteja. Aquesta acció també permetrà sumar a la recollida selectiva els 150 nous contenidors d’envasos cedits per Ecoemebes.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,802FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Desconfina el valencià! Vila-real se suma a la commemoració de les ‘Normes de Castelló’

L'acte del dia 3 és el segon de la sèrie d'activitats reivindicatives i festives previstes.

La Medicina Familiar de Castelló compleix 39 anys formant a futurs professionals

Un total de 22 centres de salut de la província i 110 facultatius de la Plana, Castelló i Vinaròs formaran als residents d'esta especialitat.

Teulada-Moraira denuncia la construcció d’habitatges en zona mediambiental

El govern actual, liderat per l'alcaldessa Rosa Vila Vallés (Compromís), en coalició amb PSPV-PSOE, Maria José Vidal Vallés, Mamen Botija Sáez i Adrián Ruiz Codes (regidors no adscrits), afirma que "la construcció de 138 habitatges a la Pineda del Molinet, suposa un atemptat mediambiental i és un llegat del PP".

Les AMPES demanen ‘llocs físics’ per a reunir-se i evitar l’escletxa digital entre les famílies

Les associacions de mares i pares d'alumnes plantegen que la trobada en espais com el pati, fora d'horari lectiu i amb el consegüent distanciament i protocol de seguretat podria ser una opció.

Adif millora les instal·lacions de seguretat en la línia Silla-Cullera-Gandia

L'objectiu dels treballs és millorar les prestacions i augmentar la capacitat i la flexibilitat de l'explotació ferroviària en este tram.
- Advertisement -

: Valencià