25.9 C
Valencia

Castelló instal-la 1.098 contenidors per la recollida de brossa orgànica

L'arribada del servei suposarà l'adquisició de tres nous vehicles de càrrega i un de neteja de contenidors i l'ampliació d'un 20% del personal dedicat a la recollida de residus urbans.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat la instal·lació dels contenidors de color marró, els quals permetran implantar el servei de recollida selectiva de brossa orgànica a la ciutat i fer “que el model de gestió de residus municipals a la ciutat siga més sostenible”. Així ho ha explicat l’edil de l’àrea de Gestió dels Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, qui ha informat que “les noves rutes s’activaran el pròxim mes de setembre, complint així amb la previsió inicial de terminis i sense que la crisi sanitària haja parat este projecte”.

Informen també d’això els cartells situats als 1.098 contenidors que la concessionària ha començat a instal·lar, uns treballs que s’estendran durant tot el mes d’agost. Els depòsits romandran tancats fins a la posada en marxa del nou servei, quan estaran disponibles perquè la ciutadania, bars, restaurants, col·legis i xicotets comerços depositen els residus de matèria orgànica.

Per a Garcia, l’arribada de la recollida selectiva d’orgànica suposarà “la consolidació de la tendència creixent quant a hàbits de reciclatge i reutilització que han demostrat els veïns i les veïnes en els últims mesos” i ens permetrà “la reactivació econòmica verda i sostenible per la qual hem apostat des de l’inici de la crisi”. No en va, l’arribada del servei suposarà l’adquisició de tres nous vehicles de càrrega i un de neteja de contenidors i l’ampliació d’un 20% del personal dedicat a la recollida de residus urbans.

Com a part del projecte, està prevista la instal·lació de 150 unitats de contenidors de característiques similars, per a envasos lleugers (plàstic, alumini i acer), amb la finalitat de reforçar l’actual dotació de contenidors per a este tipus de residus. Així, s’aconseguirà que el volum disponible per al depòsit d’envasos siga d’11,7 litres/habitant, duplicant el previst per Ecoembes.

Cal recordar que, entre els anys 2016 i 2020, l’Ajuntament de Castelló va dur a terme tres experiències pilot prèvies a la implantació d’aquesta mena de recollida selectiva. Es va observar que, al llarg de les diferents fases, la quantitat de residus de fracció orgànica depositats al contenidor marró va anar incrementant-se, aconseguint, així mateix, un material amb molt baix percentatge de restes corresponents a altres fraccions.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,817FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló de la Plana regista un nou focus de coronavirus per contacte social

Castelló de la Plana te 228 casos actius de coronavirus

Detectat un nou focus de coronavirus a Guadassuar per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 58 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat detecta un nou focus de coronavirus a Alberic amb 7 persones contagiades

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 70 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat torna a detectar un brot de coronavirus a Banyeres de Mariola per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Alzira suma 3 focus més de coronavirus amb 18 casos en 24 hores

Tots els contagiats han sigut per contacte social.
- Advertisement -

: Valencià