20.9 C
Valencia

Castelló de la Plana suma 71 casos de coronavirus en 2 setmanes

Un total de 522 persones s'han infectat a la ciutat des de l'inici de la pandèmia.

- Publicitat -AVL

La quarta ciutat més poblada de la Comunitat Valenciana se situa aguanta la pujada de brots de coronavirus a diferència d’altres ciutats de València i Alacant. La Conselleria de Sanitat ha reconegut que s’ha perdut la traçabilitat del virus a Valènica, la qual cosa vol dir que els rastrejadors han sigut insuficients per a detectar d’on vénen els rebrots.

A Castelló de la Plana són 71 les persones que han donat positiu en proves PCR entre el 2 i el 17 d’agost.

Des que es va iniciar la pandèmia la localitat ha declarat un total de 522 casos, dels quals han mort 50 persones. Totes estes dades es poden consultar regularment a través de la web de la Conselleria de Sanitat en http://coronavirus.san.gva.es/es/estadisticas

ALMENYS EL 46% REPORTA QUE NO PODRIA MANTENIR UNA QUARANTENA EFECTIVA EN CAS QUE FÓRA NECESSARI

El 88,9% de la població es desinfecta o es llava les mans amb regularitat i el 86,7% usa màscara el màxim temps possible, segons reflecteix la dihuitena onada de l’enquesta realitzada pel grup de treball Data Science for COVID-19, dirigit per la comissionada de la Presidència per a l’Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial, Nuria Oliver.

“És important destacar que, segons reflecteix l’enquesta, en l’últim mes la població no s’ha relaxat i continua complint amb les mesures de protecció”, ha indicat la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer. Les dades obtingudes en la dihuitena onada són molt similars, en el que a mesures de prevenció es refereix, als de la catorzena onada, realitzada a principis de juliol, la qual cosa confirma el compromís de la ciutadania.

“En qualsevol cas, hem de continuar insistint en les mitjanes de protecció i a mantenir la guàrdia, perquè el virus segueix entre nosaltres, i és necessari continuar amb els hàbits d’higiene i garantir la ventilació d’espais”, ha puntualitzat Berenguer. Segons les dades, el 45% de les persones enquestades s’assegura, quan està en espais interiors, que existisca una bona ventilació. “No hem d’oblidar que la ventilació és fonamental com a element de prevenció i hem d’actuar en conseqüència”, ha afegit.

L’enquesta també indica el seguiment d’altres comportaments socials eficaços a l’hora de prevenir contagis. Concretament, el 82,6% de les persones enquestades evita situacions amb moltes persones; el 75,2% manté un distanciament físic amb altres persones d’1,5 metres; el 74,6% no dóna la mà, besos o abraçades a ningú que viva fóra de la seua llar i el 69,1% limita el nombre de persones amb les quals té contacte pròxim.

Respecte a les activitats que es perceben com més segures, el 75,1% considera segur practicar esport de manera individual; el 68,4%, anar a comprar a xicotets comerços mantenint la distància de seguretat i el 57,1%, assistir a xicotets locals amb cita prèvia.

Pel que fa a la mobilitat, el 73% utilitza transport individual, el 47,4% opta per desplaçar-se a peu i el 15,9% utilitza el transport públic. Quasi el 6% utilitza bicicleta o patinet, mentre que el 5% recorre al taxi o vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i l’1% afirma que no s’ha desplaçat fora de la seua llar.

Les dades també reflecteixen la problemàtica existent per a aïllar-se en cas de contraure el virus. Almenys el 46% de les persones que han participat en l’enquesta no podrien guardar una quarantena efectiva, si fóra necessari, per diversos motius. El 25,8% no pot aïllar-se de la resta de persones en la llar, el 12,2% ha de continuar cuidant d’altres persones a càrrec seu i el 8,8% no podria permetre-li-ho econòmicament.

El qüestionari, que compta amb més de 260.000 respostes acumulades, ha sigut dissenyat pel grup de treball liderat per Nuria Oliver, del qual formen part persones expertes de la Universitat Jaume I, Universitat de València, Universitat Miguel Hernández, Universitat d’Alacant, CEU Cardena Herrera i Fisabio.

La dihuitena ronda de l’enquesta sobre COVID-19 es va realitzar entre el 31 de juliol i el 6 d’agost i es van obtenir 2.422 respostes de tota Espanya.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,673FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià