Castelló prendrà decisions pròpies sobre la Covid activant el Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL)

Es tracta d'un òrgan de coordinació creat per abordar la situació de la ciutat davant la COVID, amb capacitat de decisió i integrat per experts en emergències i representants dels grups que conformen el govern.

L’alcaldessa de Castelló ha anunciat que es mantén els actes programats, “sempre amb totes les mesures de seguretat i sempre que siga possible” i que s’augmentarà “la coordinació entre les administracions, en especial entre la Generalitat i l’ajuntament, a través d’alcaldia”. Estes són dos de les primeres decisions adoptades pel Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) que és l’òrgan activat per establir i adoptar les mesures específiques pròpies per la ciutat de Castelló que les circumstàncies de l’evolució de la pandèmia determinen.

Marco ha explicat que este comité té com a missió estudiar en cada moment les accions oportunes per minimitzar els riscos de contagi i controlar la situació a la ciutat.

Què és el CECOPAL?

El CECOPAL, el Centre de Coordinació Operativa Municipal, és l’òrgan de coordinació de l’ajuntament de Castelló per abordar la situació de la ciutat davant la pandèmia i amb capacitat per a prendre decisions, segons ha recordat el responsable de Seguretat en matèria d’emergències, Antonio Costa, que ha acompanyat telemàticament l’alcaldessa en la roda de premsa on s’ha explicat el funcionament d’este òrgan.

Marco ha explicat que el 26 d’octubre Castelló va activar el CECOPAL “després de la reunió mantinguda amb el president de la Generalitat i els alcaldes de les tres províncies on la recomanació feia important la convocatòria d’este òrgan de coordinació”. L’alcaldessa ha recordat les persones que integren este òrgan de control pertanyen a l’àmbit tècnic i d’especialistes però també a l’àmbit polític municipal.

Des de l’àmbit polític, els integrants són José Luís López, com a portaveu del govern, David Donate, Ignasi García i Fernando Navarro que han de coordinar i transmetre les decisions a cadascun dels seus respectius grups municipals, a excepció de López que com a portaveu del govern ha d’informar a tota la resta de grups de l’oposició.

També conformen el CECOPAL, Eduardo Pozo, com el secretari de l’ajuntament, Antonio Costa com a especialista en matèria de seguretat en emergències, a més de Cristobal Badenes, Adrian Bedas i Miguel Domingo Palomo com a cap de la Policia, a més de dos membres del gabinet d’alcaldia i de comunicació encarregats de fer arribar la informació a la ciutadania a través dels mitjans oportuns.

CatalanSpanish