17.9 C
Valencia

Castelló dignifica l’accés nord al Grau amb la urbanització de la zona annexa a Josefina López

Simó destaca que l'obra permet guanyar espai per als vianants amb l'ampliació de voreres i millora la mobilitat amb un carril bici.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Castelló està millorant l’accés nord al Grau amb les obres d’urbanització de les unitats d’execució 15 i 81, complementàries a la recentment oberta plaça Josefina López. El regidor d’Urbanisme, Rafa Simó, ha visitat hui les obres, que “dignificaran els accessos al Grau guanyant espai per al vianant amb l’ampliació de voreres i incorporant carril bici”.

Es tracta d’una intervenció que acabarà en els pròxims mesos i renovarà completament l’entrada al districte marítim des de l’autovia del port, permetent la integració paisatgística de tot eixe entorn urbà, que compta amb un centre de salut i les instal·lacions esportives de l’Emilio Fabregat.

El projecte permetrà augmentar les zones per als vianants i verdes i facilitarà l’accés als garatges existents i als diferents aparcaments. També s’ha dissenyat el condicionament de la parada de l’autobús en el camí del Serradal, en eixir de la rotonda que separa totes dues urbanitzacions, així com el condicionament de l’encreuament del Serradal amb el carrer Triana, incrementant la semaforització existent actualment, i millorant els equipaments.

“Han sigut molts anys de treball administratiu i tècnic per a poder desbloquejar la urbanització d’estes dues unitats d’execució, que van quedar paralitzades per la crisi urbanística, i que suposarà un canvi radical en la zona nord del Grau”, ha recordat el tinent d’alcalde del Grau.

Les obres afecten una superfície de més de 30.000 metres quadrats, inclosa la plaça Josefina López, en un àmbit d’actuació delimitat al nord pel carrer Triana, a l’oest pel Camí del Serradal, al sud pel carrer de l’Illa i a l’est pel carrer Germans Pinzón (quedant dividida esta per la via del tren que va al port).

Les dues fases d’este projecte -la plaça Josefina López ja acabada i la urbanització dels solars pròxims que s’està executant actualment- estan adjudicades per 2,2 milions d’euros, dels quals poc més d’1 milió d’euros correspon a la primera fase, que és la plaça.

Respecte a la plaça Josefina López, la junta de govern de hui ha aprovat l’adjudicació de l’explotació i manteniment del quiosc municipal situat en esta, amb un contracte que té vigència per als pròxims cinc anys, amb un cànon anual de 3.800 euros. La posada en marxa d’este quiosc millorarà la prestació de serveis i atenció a la ciutadania i usuaris potencials de les instal·lacions d’esbarjo, esplai i passeig de la plaça Josefina López, dinamitzant així l’entorn d’este nou espai.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià