21.7 C
Valencia

Castelló disposarà d’un Centre de Referència Nacional en l’àrea professional de la Ceràmica

Açò l'ha aprovat el Consell de Ministres, que eleva a 37 el nombre total d'escoles que consoliden la Xarxa de Centres de Referència Nacional.

- Publicitat -AVL

El Consell de Ministres, a proposta de la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social en funcions, Magdalena Valerio i la ministra d’Educació i Formació Professional en funcions, Isabel Celaá, ha aprovat un Reial decret pel qual es crea com a Centre de Referència Nacional (CRN) el Centre Labora Formació de Castelló, en l’àrea professional de Fabricació Ceràmica, de la família professional de Vidre i Ceràmica.

Esta iniciativa és fruit de la signatura, el mes de setembre passat, d’un conveni entre el Servei Públic d’Ocupació Estatal, el Ministeri d’Educació i Formació Professional i la Comunitat Valenciana.

La xarxa de CRN és única i coordinada per l’Administració General de l’Estat, i entre les seues funcions es destaca fomentar i adequar l’oferta formativa a les necessitats del mercat de treball; impulsar actuacions d’innovació formativa i metodològica; col·laborar en el procediment d’avaluació i acreditació de competències professionals.

Els Centres de Referència Nacional, regulats per Reial decret 229/2008 i de caràcter estatal, es caracteritzen per programar i executar accions de caràcter innovador, experimental i formatiu en matèria d’FP que servisquen de referent al conjunt del Sistema Nacional de Qualificacions i per al desenvolupament de la Formació Professional.

Estos Centres realitzen la seua activitat en col·laboració amb els agents socials, els centres educatius i d’investigació del seu entorn relacionats amb els sectors que corresponen a les àrees o famílies professionals del Centre de Referència Nacional.

37 Centres de Referència Nacional
Amb el vistiplau d’este Reial decret, s’avança en la Xarxa de CRN, que passa a estar formada per 37 centres. D’esta manera, es consolida el sistema i s’enforteix el paper dels Centres de Referència Nacional en l’àmbit de la Formació Professional.

A més, s’ha acordat la creació d’un Grup de Treball sobre CRN per a la millora de la seua gestió amb l’objectiu de millorar la seua visibilitat, dissenyar protocols comuns de funcionament i fomentar actuacions de millora dels seus equipaments.

La creació i qualificació d’estos centres s’emmarca dins de l’estratègia posada en marxa pel Govern d’Espanya per a impulsar una nova Formació Professional que atenga les necessitats dels sectors del sistema productiu.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià