Castelló dóna a conéixer les iniciatives Smart City al projecte ‘Mi Ciudad Inteligente’

El regidor de Modernització de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha rebut avui la visita de ‘Mi Ciudad Inteligente‘, un projecte d’anàlisi i difusió de ciutats intel·ligents i de mobilitat sostenible a Espanya. Aquest recorre i analitza les iniciatives smart city de 81 ciutats espanyoles, que pertanyen a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, per tal de divulgar-les entre la ciutadania explicant què són les ciutats intel·ligents a Espanya i quines són les seues línies de treball.

El projecte consisteix a una ruta per aquestes 81 ciutats amb un cotxe 100% elèctric que compta amb 400 quilòmetres d’autonomia. Aquest començà des del mes de juny passat i finalitza ara al gener, havent recorregut més de 30.000 quilòmetres amb zero emissions.

Garcia ha explicat que “és una manera de compartir experiències i opinions entre uns ajuntaments i d’altres”. A més, ha afegit que “un dels grans reptes d’un món intel·ligent és no fer emissions i no seguir castigant el nostre planeta acceptant que el canvi climàtic, segurament, és el principal problema que té ara mateixa la humanitat i és una de les coses que hem d’afrontar”.

‘Mi Ciudad Inteligente‘ valora totes les iniciatives d’innovació social, accessibilitat, mobilitat sostenible, eficiència energètica i mediambiental i gestió d’infraestructures, entre d’altres. L’Ajuntament de Castelló, coneixedor de la importància que suposa per al seu desenvolupament compartir experiències en innovació urbana, s’ha sumat a aquest projecte per tal de situar en el mapa que s’està fent i quins són els nous projectes tecnològics i de digitalització social.

Per aquest motiu, el regidor Garcia ha mostrat als impulsors del projecte el Jardí Vertical de la Plaça Major, el punt de recàrrega per a cotxes elèctrics situat a l’avinguda de Barcelona, la pàgina de Govern Obert o algunes de les aplicacions desenvolupades per facilitar el treball. A més, s’han desplaçat amb el cotxe Smart fins a l’edifici Urban per tal de conéixer les energies renovables i plaques solars implantades en aquest centre, així com l’estació de meteorologia.

“Tenir aquestes dades són les que ens permeten fer les polítiques adequades, prendre decisions i així hem començat a fer-ho. Com millor sapiguem tractar aquesta política de dades, millor sabrem on vivim i quines polítiques fer justament per a l’objectiu final que sempre és el mateix: la qualitat de vida de les persones”, segons ha expressat el regidor Garcia.

CatalanSpanish