Castelló comptarà amb 32 punts nous de recàrrega de vehicles elèctrics subvencionats per IVACE

Ivace Energia ajuda als ajuntaments amb subvencions del 80% del cost de la instal·lació i amb un 50% a les pimes

En la seua 7ª edición, a més de conferències, tallers i activitats, la ciutat acollirà la cerimònia de clausura del festival.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, subvencionarà enguany un total de 32 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en la província de Castelló, la majoria d’ús públic.

Estes ajudes s’emmarquen dins del Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric elaborat per Ivace Energia i cal destacar que són molt superiors a les concedides el passat any 2017, en el qual es van subvencionar un total de 13 punts de recàrrega elèctrics.

Rovira  

En este sentit, cal destacar que part d’este augment es deu al fet que Ivace ha incrementat notablement el percentatge de subvenció, ja que mentre que en 2017 es feia càrrec del 50% del cost del punt enguany 2018 s’ha augmentat fins al 80%.

A través d’estes ajudes, Ivace Energia dóna suport als ajuntaments amb subvencions del 80% del cost de la instal·lació i amb un 50% a les pimes i s’emmarca dins del Pla d’Impuls del Vehicle elèctric i Desplegament de la Infraestructura de Recàrrega, que Ivace va elaborar el passat 2017.

De la totalitat dels punts subvencionats en 2018 a Castelló, un total 24 corresponen a projectes presentats per part dels ajuntaments, que rebran una ajuda del 80% del cost dels projectes.

En les xicotetes i mitjanes empreses, on l’ajuda és del 50%, l’Ivace subvencionarà enguany 4 punts de recàrrega elèctrica i en les grans empreses, per a les quals la subvenció prevista és del 40% del cost, es donarà suport a la instal·lació d’altres 4 punts de recàrrega.

Així doncs, els 32 punts de recàrrega elèctrica subvencionats evitaran anualment l’emissió a l’atmosfera de 140 tones de CO₂ i permetran estalviar a l’any quasi 58.000 litres de combustible.

El Pla estableix per a 2030 una quota de mercat del vehicle elèctric del 25% del total de vehicles venuts en el nostre territori. Al costat de l’objectiu d’implantació del vehicle elèctric, el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric arreplega també els objectius en matèria de la infraestructura de desplegament de recàrrega.

L’objectiu previst per a 2030 pel Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric per a la província de Castelló és aconseguir un total de 285 punts de recàrrega ràpids i semiràpids.

Açò suposaria per a la província de Castelló compte en 2030 amb 6 punts de recàrrega ràpida cada 50 quilòmetres, situats en les principals vies de circulació interurbana i àrees perifèriques de les principals ciutats, així com en punts vertebradors i garantistes de la mobilitat.

Quant als punts de càrrega semiràpida l’Ivace està impulsant la seua implantació en els principals nuclis urbans distribuïts segons factors socioeconòmics, posant l’accent en els centres del sector terciari tractors de mobilitat, com a centres comercials, centres esportius, etc. i punts vertebradors.

Castelló compta amb 72 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics
En l’actualitat, la província de Castelló compta amb 72 punts de recàrrega. Cal recordar que existeixen tres tipus de punt de recàrrega; els anomenats de càrrega ràpida, que tarden 20 minuts en una recàrrega completa, de càrrega semi ràpida, que necessiten al voltant de 2 hores per a la recàrrega i els normals, que necessiten 6-7 hores aproximadament.

Actualment, els vehicles elèctrics tenen un preu de venda superior als quals utilitzen combustibles convencionals però, cal destacar que presenten estalvis econòmics molt importants que segons, les dades de l’IVACE se situen entorn del 60%.
Així doncs, amb 2,5 euros, un vehicle elèctric recorre 100 km i si la recàrrega es realitza en horari nocturn amb 1 euro, recorre 100 km. Per contra, per a recórrer la mateixa distància amb gasoil es necessiten 5,5 euros.

Cal destacar que l’Ivace disposa també d’una línia d’ajudes per a l’adquisició de vehicles elèctrics, sempre que estos siguen d’ús públic, amb ajudes de 6.000 euros en el cas dels turismes.

PublicitatJuega Limpio Orihuela