sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló En Moviment (CSenMov) es marca com a objectiu augmentar l’habitatge social

Castelló en Moviment fa balanç sobre el grau de compliment de l’acord de governabilitat que van signar amb el PSOE i Compromís per a la investidura del nou Ajuntament de Castelló.

El pacte de govern signat a l’estiu del 2015 va atorgar un full de ruta per a una nova majoria que va desbancar el govern del Partit Popular. El regidor assembleari Xavi del Señor ha assenyalat “l’inici d’any és el moment oportú per fer balanç d’aquests sis primers mesos. El nostre mandat és avançar especialment en les mesures referides al rescat ciutadà i la recuperació de drets socials.”

Però les aspiracions d’aquesta força emergent estan trobant-se esculls importants en matèria d’habitatge. Una de les primeres topades amb el bipartit ha estat provocada pels desnonaments i la necessitat d’augmentar el parc públic d’habitatges socials. “Les declaracions de l’alcaldessa parlant de 300 habitatges socials ens van resultar molt desencertades” relata del Señor, i afegeix “sobretot quan la ciutat encara no disposa d’alternatives d’habitatge per a les famílies desnonades”. De fet, en quasi tots els plens de l’Ajuntament aquesta qüestió s’ha tractat amb diverses mocions. “L’alarmant desigualtat social que patim a Castelló i al País Valencià, evidència la necessitat de polítiques valentes de rescat ciutadà. Els mesos vinents treballarem en aquesta direcció” ha declarat el regidor assembleari.

La formació ciutadana va entrar a les passades eleccions amb 4 regidors a l’Ajuntament de la ciutat i avala amb el seu suport des de l’oposició al bipartit encapçalat per Amparo Marco. Durant aquests mesos han mostrat que la vigilància i control que exerceixen sobre l’equip de govern és especialment exigent en mesures relacionades en aquests àmbits. “Les negociacions dels pressupostos van deixar la nostra empremta amb propostes vinculades a l’ocupació, activar un nou model productiu, i avançar en la remunicipalització de serveis privatitzats” ha assenyalat el portaveu del Señor.

Últimas noticias

Contenido relacionado