5.9 C
Valencia

Castelló renovarà l’enllumenat públic per a reduir el consum energètic i el cost anual

L'Ajuntament adjudica el contracte per a substituir més del 90% de les lluminàries de tota la ciutat amb el cofinançament d'Europa

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat els sis lots del contracte de subministrament i instal·lació de lluminàries led per a l’eficiència energètica en l’enllumenat públic de la ciutat, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020. “Un projecte pel qual es renovarà més del 90% de l’enllumenat públic de la ciutat i que ens permetrà aconseguir un estalvi energètic del 50% com a mínim sobre el consum d’energia elèctrica actual i, a més, la factura de l’enllumenat exterior que paga l’Ajuntament, que ascendeix a un import anual de 2,2 milions d’euros, passarà a reduir-se a la meitat”, segons ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco.

El contracte, distribuït en sis lots, s’ha adjudicat a diverses empreses per un import total de poc més de 10 milions d’euros, reduint el pressupost base de licitació, que era d’uns 14 milions d’euros. La intervenció abasta gran part de la instal·lació de l’enllumenat públic de Castelló. Concretament afecta a 23.931 lluminàries i 384 centres de comandament, que seran substituïdes per llums amb major eficiència resoltes amb tecnologia LED.

Els sis lots es corresponen amb la divisió geogràfica dels districtes de Castelló. En el Centre se subministraran i instal·laran 2.523 lluminàries led, amb un pressupost d’1.335.313 milions d’euros; i d’aquest lot és l’adjudicatària l’UTE Telecso SL-Aceinsa Mobilitat S. A. En l’Est, són 4.217 unitats, valorades en 1.849.560 milions, a càrrec d’Imesapi S. A. Al Grau, el lot del qual s’ha adjudicat a Ferrovial Servicios, S. A., la renovació afectarà 2.580 punts de llum, amb una inversió d’1.405.832 milions. El lot per al districte Nord, també per a Ferrovial Servicios, S. A., inclou 4.076 lluminàries i un pressupost d’1.792.603 milions d’euros. El de l’Oest és el més quantiós, amb 6.976 lluminàries a renovar i una quantitat prevista de 2.330.585 milions; i el del Sud està valorat en 1.322.276 milions i afectarà 3.559 lluminàries. Aquests dos últims lots s’han adjudicat a Elecnor, S. A.

Aquest projecte que serà cofinançat al 50% entre l’Ajuntament i la Unió Europea es complementa amb un altre, valorat en quasi un milió d’euros, amb càrrec a una operació de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) per a la substitució d’uns altres més de 1.400 punts de l’enllumenat públic en diversos trams de les rondes de circulació i les avingudes Germans Bou i Pintor Oliet.

- Publicitat -

Entre totes dues iniciatives es renovarà més del 92% de l’enllumenat públic de la ciutat, situant a Castelló com una de les capitals pioneres a nivell estatal en aquesta mena de projectes que tenen com a objectiu aconseguir una major eficiència energètica, potenciant l’estalvi energètic i econòmic, i millorant amb això la protecció del medi ambient.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,291FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un home ferit en xocar el seu cotxe amb un porc senglar que va envair la carretera a Sant Mateu

Un home de 34 anys va resultar ferit anit després de xocar el vehicle amb el qual circulava amb un senglar en el terme municipal de Sant Mateu.

Publicats els resultats del C1 de valencià de la JQCV

Ja es poden consultar els resultats de l'examen C1 de valencià de la Junta Qualificadora.

Torrent enforteix el seu compromís per a erradicar la violència contra les dones

L'objectiu de la mateixa és conscienciar, visibilitzar i previndre a la ciutadania del municipi amb una sèrie d'actes i activitats significatives.

Bétera consciència i sensibilitza sobre la violència de gènere

S'hi ha creat una guia per a dones víctimes de violència de gènere que té com a finalitat augmentar i millorar els mecanismes d'atenció de dones en situacions de violència.

62 xiquets i xiquetes de l’Eliana planten el seu arbre en el Bosc de la Benvinguda

Després d'esta quarta edició la iniciativa suma un total de 270 exemplars d'oms en procés de recuperació.
- Advertisement -

: Valencià