Castelló es disposa a celebrar la seva patrona, la Mare de Déu del Lledó

La Basílica de la Mare de Déu del Lledó celebra, a més, el 75 aniversari de la consagració de l'altar i benedicció del retaule.

PublicitatAVL

Les festes de la patrona de Castelló tornen un maig més. La Basílica de la Mare de Déu del Lledó celebra, a més, el 75 aniversari de la consagració de l’altar i benedicció del retaule. Les principals celebracions religioses són el tridu i la pontifical del diumenge pròxim. Des del dijous es resa el Tridu, que este any hi ha estarà dedicat a l’Associació Espanyola de Lluita contra el Càncer, a les Germanes de Sant Vicent de Paúl, i a les Famílies. L’altra gran cita serà diumenge 5, amb la Missa presidida pel Bisbe diocesà a les 11h. A la tarda, a les 18h, tindrà lloc la processó.

El prior, mossén Josep Miquel Francés, explica com estes festes són “la manifestació exterior d’un sentiment que es desenvolupa durant tot l’any de manera íntima i personal. En els dies de la festa s’exterioritza com a manifestació de devoció a la Mare del Senyor i al seu Fill Jesús”.

PublicitatRovira  

75 aniversari de la consagració
Respecte a la celebració del 75 aniversari de la consagració de l’altar major i de la inauguració del retaule, el prior recorda que la cerimònia va estar presidida pel bisbe de Tortosa, Mons. Manuel Moll i Salort el maig de 1944: La recuperació va ser costejada per la ciutat.