27.4 C
Valencia

Castelló escomet millores en l’edifici consistorial per a racionalitzar espais, reforçar l’accessibilitat i facilitar la realització de tràmits

Marco destaca que l'obra adapta l'edifici a les necessitats organitzatives i obri un accés des de la plaça del Mercadet.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Castelló està adequant els espais interiors del Palau Municipal a les noves necessitats d’organització amb l’objectiu de millorar la funcionalitat de les zones de treball i la seua relació amb els fluxos d’accés de la ciutadania, de manera que la planta baixa concentre el registre i els serveis d’atenció situats fins ara en la quarta planta, amb un nou accés des de la plaça del Mercadet.

“Estem adequant el Palau Municipal a les necessitats d’organització i distribució dels espais, facilitant l’accés de la ciutadania als serveis, de manera que els veïns i veïnes no hagen de recórrer diferents plantes de l’edifici per a fer un tràmit”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. “L’objectiu d’estos treballs és racionalitzar i dignificar espais, reforçar l’accessibilitat i facilitar l’atenció”, ha apuntat Marco.

Les obres s’estan duent a terme actualment, atés que els serveis d’atenció ciutadana s’han traslladat al Palau de la Festa, on, per les dimensions de l’immoble, es garanteix el compliment de les mesures de seguretat i sanitàries enfront del coronavirus en l’atenció presencial.

La remodelació de la planta baixa del Palau Municipal permetrà traslladar a peu de carrer els serveis que es prestaven en la planta quarta (com a Consum, Sanitat o Habitatge), amb un accés comú amb el registre que s’habilitarà des de la plaça del Mercadet, i diferenciat respecte de l’accés principal. Amb això es pretén millorar els fluxos d’ingrés, espera i atenció.

Així, esta intervenció canviarà la direcció i ingrés de l’àrea de registre, l’entrada del qual s’habilitarà des de la plaça del Mercadet, amb un generós vestíbul d’espera que serà comú amb l’accés a les dependències de Consum, Sanitat i Habitatge. A més, s’adequaran els banys existents amb la finalitat d’adaptar-los a les persones amb mobilitat reduïda.

Paral·lelament, i a través d’un projecte tècnic que s’està elaborant per la Secció d’Arquitectura Urbana de l’Ajuntament, es projecta la distribució dels espais interiors de la resta de les plantes del Palau Municipal, de manera que s’adapte a les demandes funcionals i d’organització. Tot això, de cara a mantenir en el mateix els serveis de caràcter més institucional i, per tant, que no requereixen atenció directa al públic.

La redistribució de l’edifici de la plaça Major també és possible pel trasllat de més serveis municipals a l’immoble del carrer Enmig número 82, comunament denominat Edifici de Quatre Cantons, en el qual s’han habilitat nous espais administratius en la segona i cinquena planta. Així, Quatre Cantons suma les seccions de Patrimoni i Contractació i de Recursos Humans, que s’afigen a les que ja albergava: Ordenació i Gestió Urbanística i Territorial, Control Urbanístic, Serveis Urbans i Infraestructures, Arquitectura Urbana, Serveis Socials, Agència de Desenvolupament Local i Centre Social de la Zona Centre.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,677FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià