‘Ruta dels Estels’, nou itinerari inclusiu de la província de Castelló a la Comunitat Valenciana

El regidor José Luis López destaca en Fitur que l'objectiu “és garantir el gaudi dels elements turístics a les persones amb discapacitat i les seues famílies en igualtat de condicions”.

525

Castelló aporta una ruta turística inclusiva al nou catàleg que avui ha presentat l’Agència Valenciana de Turisme en Fitur. Es tracta de l’itinerari denominat ‘Ruta dels Estels’ promoguda per Cocemfe i l’Agència Valenciana de Turisme en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló.

El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, que ha assistit a la presentació del nou catàleg de rutes accessibles de la Comunitat Valenciana en la fira internacional de turisme a Madrid ha destacat que amb aquesta proposta “Castelló vol garantir el gaudi dels elements turístics a les persones amb discapacitat i les seues famílies en igualtat de condicions”.

López ha afirmat que “aquesta nova ruta al costat de l’oferta ja existent en matèria d’accessibilitat, platges, carrils bici, transport públic adaptat, és un bon exemple, que posa de manifest la voluntat de tota la societat, tantes administracions com a entitats de la societat civil, per a transformar productes turístics de les destinacions adaptades a la població”.

La ‘Ruta dels Estels’ és un itinerari inclusiu que planteja una forma diferent de viure i gaudir la nit, així com de conéixer Castelló partint des del Grau cap a l’interior de la província. La ruta inclou la visita al Planetari i a l’Observatori de la localitat propera de Culla. En qualsevol moment de l’any, el visitant podrà relaxar-se contemplant la lluna, Júpiter o els seus satèl·lits, i descobrint els estels i constel·lacions més importants del nostre sistema solar.

L’alcalde de Culla. Víctor Fabregat ha volgut puntualitzar que “la ruta dels Estels és un suport per al turisme de Culla, que és un dels turismes més importants de la Comunitat Valenciana. Per a nosaltres també és molt important ser l’únic municipi d’interior de la província de Castelló, que està dins de les rutes inclusives”.

A més, Fabregat ha afegit que “apostem pel turisme de sensacions, també l’inclusiu i pel turisme, perquè tot tipus de visitants sense cap tipus de barreres puguen vindre a Culla per a gaudir, no sols dels Estels, sinó també del nostre nucli històric i de la nostra gastronomia, a més d’altres coses”.