El Ple de l’Ajuntament de Castelló aprova en sessió extraordinària el Pla General Estructural

El ple dóna llum verda al nou model urbanístic i a la tramitació, que permetrà tornar a dotar a Castelló d'un Pla General.

157

El ple de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat avui en sessió extraordinària la versió preliminar del Pla General Estructural, un acord amb el qual arranca una complexa tramitació que conclourà amb l’aprovació definitiva d’un nou Pla General.
L’alcaldessa ha destacat que Castelló recuperarà “el marc legal, que estableix el desenvolupament de la ciutat, la seguretat jurídica i la voluntat de futur, que va perdre en 2008”, en referència a la sentència del Tribunal Suprem que va anul·lar l’aprovació de l’anterior Pla General, sentència ratificada l’any 2012.
Finalment, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reiterat la seua trucada al consens a la resta de forces polítiques afirmant que “estem davant un projecte de ciutat, que supera els límits d’aquesta legislatura i dels partits polítics”.

El regidor d’Ordenació del Territori i portaveu del Grup Municipal Socialista, Rafa Simó, ha explicat que el Pla Especial de la Marjaleria, aprovat en 2006, en plena bambolla immobiliària, fa temps que manca de sentit. La seua execució és simplement impossible, com el temps ha demostrat, ja que de 91 PAIS, que es proposaven, no s’ha executat cap en onze anys. A més, hi ha advertit, que “el Document de Referència ja apuntava que calia revisar aquest plantejament amb una afirmació que no deixa lloc a dubtes, ja que s’opta per deixar aquest àmbit al marge de l’elaboració de la revisió del Pla General com si no incidira la seua existència en la planificació de la resta del terme municipal i açò no és correcte”.
“Aquesta nova ordenació proposada en el Pla General Estructural elimina la creació d’expectatives irreals, aparca definitivament l’especulació urbanística i projecta un model de ciutat compacta i molt més amable amb les persones. I la Marjaleria representa el canvi de paradigma en el model urbanístic que volem per a Castelló en els pròxims anys”, ha defensat l’edil.

El portaveu del Grup Municipal de Compromís, Ignasi Garcia, ha destacat en la seua exposició que “el primer punt del Pacte del Grau, en l’apartat d’Urbanisme és molt clar: hem vingut a bandejar l’anterior model. Un model que, basat en les expectatives de l’especulació urbanística, feia negoci a força de crear una bambolla”.