El Col·legi de Metges de Castelló exigeix a Sanitat que inicie ja la vacunació dels metges de la privada

Alerta que la conselleria no ha concretat les dates ni la logística malgrat el seu compromís del 13 de gener.

La Junta Directiva del Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) exigeix a la Conselleria de Sanitat que concrete la data de l’inici de la vacunació dels metges que exerceixen en la sanitat privada, tant per compte propi com aliena. Exigència que es fa una setmana després de la reunió mantinguda amb la consellera i davant la falta de resposta i accions per part de l’Administració.

L’exigència obeeix a una situació d’incertesa per la falta d’informació que ens fan arribar els metges que exerceixen en el sector privat. Com ells, esta Junta Directiva, alerta que amb el retard acumulat s’incompleix una de les prioritats de la prevalguera fase del pla de vacunació que contempla immunitzar al personal sanitari de primera línia del sector públic i privat.

En la reunió mantinguda el passat 13 de gener, la consellera va confirmar que tots els metges i professionals sanitaris que treballen en la sanitat privada serien vacunats. Als qui treballen als hospitals els seria incoada la vacuna en els citats centres i amb els seus recursos. En tant que per a aquells que treballen en centres sanitaris més xicotets o són mèdics autònoms serien les mútues o els serveis de prevenció de riscos laborals els qui assumirien aqueixa tasca. No obstant això, va quedar en l’aire la logística i la data d’inici d’aqueixa vacunació. Alguna cosa que ara, com a institució representativa dels metges col·legiats a Castelló, exigim amb urgència.

Urgència justificada per la gravetat de la situació que viuen els professionals sanitaris en les seues consultes on tracten diàriament a un cada vegada major nombre de ciutadans contagiats per la Covid-19. Situació que genera, ja per si mateix, un gran estrés i cansament pel sobreesforç realitzat i que no ha de veure’s agreujat per dubtes sobre el procés de vacunació en tots els àmbits de la nostra activitat assistencial.

D’altra banda, des del Col·legi de Metges de Castelló instem la ciutadania a realitzar un exercici de responsabilitat i atendre les recomanacions de les autoritats sanitàries d’extremar la precaució, reduir els contactes socials i seguir amb les mesures de prevenció com la rentada de mans amb freqüència, mantenir la distància de 2 metres i portar sempre la màscara correctament.

Lo más leído

CatalanSpanish