L’Assemblea de Festes es convocarà per a finals de juliol per la presidència del Patronat de Festes

La Presidència del Patronat Municipal de Festes convocarà en els pròxims dies l’Assemblea General, l’òrgan participatiu de les festes de Castelló, per a activar el procediment d’elecció de la Presidència de la Junta de Festes. La previsió és que l’Assemblea puga celebrar-se a la fi de juliol, la qual cosa permetria encarar amb normalitat l’organització de les festes de la Magdalena en 2019.

L’assemblea, que estava prevista celebrar-se de forma ordinària després de l’estiu, s’avança per a propiciar el procés electoral que cobrirà la vacant de coordinador general de la Junta de Festes després del cessament en el càrrec del fins ara president. Els estatuts determinen que l’Assemblea General es reunirà, com a mínim, una vegada a l’any, i sempre que ho acorde la Presidència, com en aquesta ocasió.

Fins a este moment els actuals membres de junta, actuaran com a òrgan col·legiat, mantenint les funcions que estableixen els estatuts vigents. En cap cas serà la presidenta del Patronat la que assumisca les tasques de presidenta de la Junta de Festes. L’organització es manté de la mateixa forma, seguint els estatuts.

Des d’un primer moment, la intenció de la regidora de Festes i presidenta del Patronat, Sara Usó, ha sigut la de convocar l’Assemblea, i per a açò va obrir una ronda de contactes amb personalitats i col·lectius de la festa, perquè esta voluntat comptara amb el màxim consens, com així ha sigut.

“Hem de sentir-nos orgullosos de les festes de Castelló, són importants, són els nostres orígens, és hora de mirar cap a davant i oblidar els moments que no han contribuït a fer unes festes millors. El que toca ara és pensar en la Magdalena de 2019 i en les que vindran després”, destaca Usó.

El mandat de la Junta serà d’una mica més d’un any, fins a la convocatòria d’una nova Assemblea en 2019. Els estatuts determinen que després de la celebració de les eleccions municipals es tria una nova Junta. La intenció és aprofitar aquest període per a actualitzar i revisar els estatuts del Patronat, tal com es va comprometre en el Congrés Magdalener.

Usó anima a les persones interessades a implicar-se i involucrar-se en la nova etapa de les festes, en la qual “tindran cabuda els que vulguen contribuir amb la seua experiència, el seu entusiasme i el seu treball a la pròxima edició de la Magdalena”. Per a formar part de la Junta de Festes solament es necessita molt amor per les festes, ganes de treballar, voluntat de coordinar-se i actuar de forma solidària, sempre amb responsabilitat, amb ètica i integritat per a representar de la millora manera a les festes, tant a Castelló com fora de la ciutat, apunta Usó.

L’Assemblea General és l’òrgan de participació ciutadana en el Patronat, amb funcions de proposta, impuls, informació i consulta en tots aquells assumptes que siguen de la competència de l’organisme autònom, i té entre les seues atribucions la de proposar a la Presidència del Patronat el nomenament del president o la presidenta de la Junta de Festes. Els estatuts assenyalen que “la Junta de Festes és l’òrgan de col·laboració i suport a les funcions d’organització i protocol de les festes i actua sota la dependència directa de la Presidència del Patronat”.CatalanSpanish