sábado, 20 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló fomenta l’art en xarxa per aturar la violència masclista

Ruiz: "esta obra és una mostra del potencial que té el treball i el suport en xarxa que impulsem des del Servei d'Igualtat perquè cap dona es trobe sola".

El Passadís de les Arts ha estat hui el llenç sobre el qual s’ha creat la gran obra d’art col·lectiva de la campanya ‘Mulla’t’. La iniciativa ha implicat a més 30 associacions i més d’un miler de veïnes i veïns de Castelló en l’elaboració de les peces que formen esta catifa de més de 80 metres quadrats i que s’ha elevat diversos metre sobre el sòl del parc Ribalta.

La regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, i el regidor de Reciclatge, Ignasi Garcia, han visitat esta l’exposició efímera i han agraït el treball conjunt d’entitats i col·lectius de la ciutat. “Esta obra d’art és una mostra del que moltes mans juntes poden fer i és una mostra del potencial que té el treball i el suport en xarxa que impulsem des del Servei d’Igualtat perquè cap dona es trobe sola ni desprotegida davant d’una agressió masclista”, ha assegurat Ruiz.

En la trobada d’este matí, diversos col·lectius i instituts de la ciutat han participat amb la realització de tallers, activitats de conscienciació i informació i en la lectura del manifest amb què han tancat l’acte. A més, l’actriu Paula Escamilla ha representat la peça “XX”.

Així doncs, el Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de Castelló s’ha unit als col·lectius feministes de la ciutat, a l’UJI i a la Diputació de Castelló per desenvolupar una completa programació amb la qual commemorarà el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència de Gènere, de la qual Mulla’t és una de les propostes. El consistori participarà en l’obra ‘Elisa y Marcela, Historia que parece cuento’, que es representarà el pròxim 26 en el Teatre del Raval. El 27, el mateix espai acollirà el passe de ‘Difret’, emmarcada dins del cicle de dona i cine. A més a més, el SIO ha desenvolupat un programa de prevenció comunitària en els IES i ha mostrat l’estudiantat nous models de masculinitat.

L’acte central d’esta programació serà la manifestació del 25 de novembre que començarà a la plaça Maria Agustina i que arribarà fins a la plaça Major. Allí, representants públics i de les entitats implicades llegiran un manifest que evidenciarà «la condemna a qualsevol mena de violència exercida sobre les dones en qualsevol àmbit, un posicionament molt necessari en una època en la qual es qüestiona el concepte de violència de gènere i certs sectors amenacen en retallar-nos drets i llibertats», ha assegurat la regidora de Feminismes de Castelló, Verònica Ruiz.

Últimas noticias

Contenido relacionado