Les “Gaiates de Mà” tornaran a desfilar en les Festes de la Magdalena després de 12 anys d’absència

El primer premi del qual estarà dotat de 500 euros i estendard acreditatiu, rebent el segon i tercer classificat un diploma d'honor

Agents de la Tercera Unitat de Districte de la Policia Local de València han detingut un home de 30 anys com a presumpte autor d'un delicte de violència de gènere contra la seua parella a la qual presumptament va agredir i va tancar en una habitació amb el seu nadó.
PublicitatAVL

La Junta i el Patronat de Festes de Castelló recuperarà per a les pròximes Festes de la Magdalena el concurs de gaiates de mà que va deixar de realitzar-se l’any 2006, fa més d’una dècada i que celebrarà enguany la seua sisena edició. L’organisme ha escoltat el sentir de nombrosos col·lectius festers que havien reclamat el retorn d’aquest concurs, el primer premi del qual estarà dotat de 500 euros i estendard acreditatiu, rebent el segon i tercer classificat un diploma d’honor.

D’aquesta forma, podran participar en el concurs totes les persones que ho desitgen, bé a títol individual o com a representant de qualsevol associació cultural (comissions de sector, colles, ens vinculats, barris, cases regionals, festes de carrer, confraries, etcètera) amb domicili social a Castelló.

PublicitatRovira  

S’estableix de forma obligatòria en les bases que els participants participen en la Desfilada de Gaiates amb la peça, que haurà de mesurar 1 metre d’alt i 60 centímetres d’ample, a més de portar l’escut de la ciutat. En aquesta desfilada no es permetrà que la gaiata vaja acompanyada de suport mecànic o algun, podent desfilar amb l’ajuda d’un cinturó per motius de seguretat o excessiu pes.

Els interessats a presentar-se a la convocatòria d’aquestes gaiates individuals han de presentar el seu projecte i documentació de l’1 al 15 de març en el Patronat de Festes, en el Palau de la Festa. El jurat estarà format per 5 membres nomenats pel Patronat de Festes a proposta de la Junta de Festes.

La presidenta de la Junta de Festes, Noelia Selma, ha destacat que “la petició de recuperació d’aquest concurs ha sigut una constant en els últims anys i creiem que ha arribat el moment d’impulsar una nova edició d’aquest. La gaiata és el símbol per excel·lència de les nostres festes i estic segura que hi haurà una enorme participació com succeeix amb la resta de premis magdaleners”.