Els bombers rescaten a onze persones atrapades pel gel a Castelló

Està tallada la CV-167 a Benassal, la CV-15 i CV-12 a Ares del Maestre, la CV-124 a Castellfort i la CV-125 a Portell de Morella.

351

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló treballa a l’interior de la província a causa del temporal de neu i fred, que ha causat el rescat nocturn d’onze persones, que havien quedat atrapades als seus vehicles i treballa per tal d’escampar sal per les carreteres afectades per les plaques de gel.

Segons el Consorci, el dispositiu s’ha posat en marxa amb 150 persones i catorze màquines llevaneu.

Tres persones van quedar atrapades a la carretera de Toro a la base militar, però quan van arribar els efectius de bombers ja havien sigut auxiliades per uns veïns amb un tractor i es trobaven en bon estat de salut.

Així mateix, a la zona entre Ares, Vilafranca i Benassal huit persones van quedar atrapades en tres cotxes; un dels vehicles va aconseguir tornar a circular i els ocupants dels altres dos van ser traslladats al Parc de Bombers de Benassal, on van ser arreplegats per familiars en bon estat de salut.

El fred i el vent són ara els principals problemes, ja que contribueixen a la formació de plaques de gel de fins a tres centímetres, especialment a les zones d’Els Ports, la Tinença de Benifassà, Culla i Benassal.

Aquestes zones estan “gelades”, segons han assenyalat els bombers, i també presenten algunes acumulacions de neu pel vent.

Les màquines estan llevant aquestes acumulacions però principalment treballen tirant sal, de la qual s’han escampat entre 250 i 300 tones des de l’inici del temporal.

El dispositiu es mantindrà durant tot el dia, ja que la previsió de temperatures és d’entre -5 i -8 graus de cara a la nit, la qual cosa seguirà contribuint a la formació de plaques de gel.
Les màquines, a causa que ha deixat de nevar, podran hui realitzar diverses passades per les carreteres, segons els bombers.

La circulació de vehicles segueix sent complicada a l’interior i hi ha diverses vies que romanen tancades segons la Direcció General de Trànsit.

Així, està tallada la CV-167 a Benassal, la CV-15 i CV-12 a Ares del Maestre, la CV-124 a Castellfort i la CV-125 a Portell de Morella.
La circulació està restringida a vehicles pesats i és necessari l’ús de cadenes en altres vies en la zona de Morella (N-232, CV-125, CV-117, CV-111, N-232a i CV-110), Tinença de Benifassà (CV-109, CV-106 i CV-105), Lucena del Cid (CV-190 i CV-176), i l’Alt Palancia (CV-241, CV-235, CV-239 i CV-236), a Barracas (CV-240) i a la Puebla de Arenoso (CV-208).

Autor: Agencia EFE