Castelló destaca l’èxit de ‘Peix del Grau’ en afavorir la promoció i consum del producte local

Marco, amb els regidors Simó i Ribera, participa en la campanya escolar que celebra la seua tercera edició amb rècord de participants

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest matí en la campanya escolar ‘Peix del Grau’ on ha destacat “la voluntat de l’equip de Govern de recolzar al sector pesquer local i que es materialitza en aquesta i altres iniciatives que fem des de l’Ajuntament per a afavorir la promoció i consum de la matèria primera que s’obté de les nostres aigües”.

En l’activitat, en la qual col·labora la Confraria de Pescadors Sant Pere, Marco ha estat acompanyada del tinent alcalde del Grau, Rafa Simó, i de la regidora de Consum, Mary Carmen Ribera, àrea municipal impulsora de ‘Peix del Grau’, a més dels alumnes i les alumnes del col·legi Gregal.

L’alcaldessa ha remarcat “l’èxit d’aquesta iniciativa que ja va per la seua tercera edició, amb un rècord de participants xifrat en més de 700 escolars de setze centres educatius de Castelló”.

Ha afegit que “aquest és un projecte meravellós que es desenvolupa en les instal·lacions de la llotja amb l’objectiu que els nostres fills i filles coneguen com es pesca, les diferents modalitats de pescar, com entren les barques i vegen la subhasta de peix, i alhora aprenguen hàbits de consum saludables”.

Els escolars que participen en la campanya tenen l’oportunitat de conéixer els avantatges de el ‘Peix del Grau’, visitar les instal·lacions portuàries i ampliar els seus coneixements sobre la pesca.

L’activitat inclou xarrades i esmorzar per als xiquets i xiquetes dins de la mateixa llotja, on els pescadors expliquen les diferents modalitats de pesca, tipus de peixos, espècies més comunes, embarcacions i funcionament de la subhasta de peix. També realitzen una visita guiada al Museu del Mar per a conéixer millor aquest sector tan tradicional en el Grau.

ValenciàEspañol