19.5 C
Valencia

Un miler d’habitatges de Castelló estan en ruïnes i 6000 necessiten rehabilitar-se

Un informe presentat este dimecres per l'ajuntament preveu que costaria uns set milions d'euros anuals durant sis anys rehabilitat tot este parc d'habitatges que no estan en condicions.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La mitja d’edat de les vivendes de Castelló és de quasi 50 anys. Això vol dir que són construccions de l’any 71 i que en moltes d’elles no s’han fet les reformes o adaptacions necessàries per a ser habitables amb garanties. De fet, un total de 7.000 habitatges de la capital de la Plana necessiten ser rehabilitats i 1000 d’ells es troben en estat ruïnós.

Així ho ha explicat el regidor de transició ecològica, Fernando Navarro en la presentació d’un estudi realitzar sobre el parc de vivenda de la ciutat. L’informe estima en una previsió del que seria aconsellable, que adaptar tots els immobles que necessiten ser renovats ja siga per qüestions d’accessibilitat, energètiques, de tipus de construcció, deteriorament, etc, suposaria una inversió al voltant de set milions d’euros anuals durant sis anys.

Navarro s’ha referit també a la situació d’envelliment de l’habitatge a Castelló i en especial en algunes zones, con el centre de la ciutat o barris al voltant de lestafi Castalia i la Ronda Magdalena, per exemple.

De fet, ha recordat que en algunes d’estes àrees més deteriorades, ja s’estan portant a terme projectes de millora, com el de la zona coneguda com ‘la Guinea’ que compten amb finançaments d’altres administracions. En este cas, les ajudes del Programa de foment de la Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR) del Pla Estatal d’Habitatge (2019-2021) de la convocatòria del 2019, que gestiona la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

- Publicitat -

Amb tot, el regidor de sostenibilitat, també s’ha referit a les diferents ajudes i bonificacions per rehabilitació i adaptació de vivendes que es poden sol·licitar i s’ha fet ressò d’un sondeig entre la població que indica que el 75% dels propietaris de Castelló estarien interessats a poder rehabilitar el seu habitatge.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,319FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor Susana Zamora, regidora de l’Alcúdia de Veo

L'Ajuntament ha comunicat la defunció en un comunicat a través de les xarxes socials.

Aglomeracions en les principals zones comercials del país en el primer cap de setmana ‘nadalenc’ i de compres

Pel centre de ciutats com Madrid, València, Saragossa o Gijón es van succeir durant tota la jornada imatges de carrers replets de persones, on era pràcticament impossible mantenir la distància de seguretat.

El 90% dels residents de El Collet de Benicarló estan contagiats de coronavirus

La residència, de titularitat municipal, està sota vigilància de control sanitari per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Ferit un motorista a Betxí en xocar amb un porc senglar

L'home ha sigut traslladat a l'Hospital de la Plana.

Borriana prorroga fins al 5 de gener l’exposició ‘El campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l'última pedra del campanar de Borriana.
- Advertisement -

: Valencià