Sopar a les vuit: els restaurants de Castelló omplin taules tot i avançar els torns

Tot i les restriccions horàries, l'acollida d'este cap de setmana dels clients que s'adaptaven a canviar d'hàbits i eliminar la xarrada del café per donar pas a l'altre torn, sembla que ha estat bona, segons empresaris del sector.

El primer torn de 20:00 a 21:45 i el segon de 21:45 a 23:00, així és com s’han organitzat una gran part dels restaurants de la província de Castelló que ofereixen sopar, este cap de setmana de Tot Sants, per respectar les normes de restriccions de mobilitat nocturna però tractar de minimitzar pèrdues en uns dies on tradicionalment hi ha bona resposta de públic.

El president de l‘Associació d’Hostaleria i Turisme de Castelló, (Ashotur), Carlos Escorihuela, comenta a Actualitat Valenciana, com, tot i qualificar de “desagradable” haver “d’ajustar els sopars” però la gent ha respost molt bé a este avanç d’horaris. “No ens agrada en absolut, però no tenim més remei si no volem perdre més”.

Tot i això, l’avanç del primer torn de sopar a les vuit de la nit, una hora impensable per a la cultura gastronòmica espanyola en termes horaris, sembla que no ha frenat l’afluència de públic. “La gent està desitjant eixir i això ho hem vist este cap de setmana perquè molts restaurants han omplert els dos torns”, comenta Escorihuela

De fet, altres empresaris del sector hostaler castellonencs també apuntem que “en especial molta gent jove, abans de les vuit ja estava fent cua perquè si no, diuen -‘després no hi ha temps per a res’-” .

D’altra banda, la reducció del temps de què es disposa “per fer la xarradeta de després de sopar”, també suposa que com lamenten des d’Ashotur “eixes sis copes en taula que abans se servirien ara s’han perdut perquè s’ha de tractar de poder oferir els dos torns per pal·liar totes les restriccions que tenim, i que esperem que passen prompte i que encara que siga fins a la una, ens tornen a deixar estar oberts”.

CatalanSpanish