11.2 C
Valencia

Castelló i l’UJI creen la Càtedra Ciutat de Castelló

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, , han signat un conveni de col·laboració per a la creació de la Càtedra «Ciutat de Castelló» de l’UJI, amb l’objectiu de fomentar el talent, la formació, la investigació, la difusió del coneixement i la cultura, i la innovació en l’espai geogràfic de la capital de la província.

La nova càtedra, a la qual l’Ajuntament aportarà 75.000 euros, naix amb la intenció de proporcionar suport des de la perspectiva acadèmica i investigadora a la consecució dels interessos estratègics de la ciutat, en especial aquells que siguen capaços de generar benestar sostenible, ocupació i cohesió social en el futur.

L’àmbit de treball abraça totes aquelles àrees que són competència municipal com la governança, economia, comerç i turisme, ocupació, social i solidari, cultural, urbanisme, qualitat de vida i sostenibilitat, o esport, entre altres. Es promourà la ciutat com a seu universitària, la participació de la universitat en l’anàlisi objectiu dels problemes i situacions d’especial incidència o preocupació pel municipi i que milloren el talent de la ciutadania.
Entre les accions que es realitzaran en el marc de la Càtedra estan l’execució del pla estratègic de la ciutat i la realització d’informes i estudis en àmbits com les polítiques d’igualtat i gènere, la sostenibilitat social i el desenvolupament econòmic, entre d’altres. A més, s’organitzaran diverses activitats com el cicle de conferències «Ciutat de Castelló» amb personalitats destacades, jornades transversals sobre la ciutat de Castelló, i altres activitats de col·laboració i suport a projectes de la Universitat i de l’Ajuntament.

Després de la firma, Amparo Marco ha afirmat que «la Càtedra Ciutat de Castelló simbolitza la unió d’interessos absolutament imprescindible entre l’Ajuntament, com a administració més propera a la ciutadania, i la Universitat. Les excel·lents relacions que mantenen l’Ajuntament i l’UJI es potenciaran ara i s’uneixen en un projecte que té un gran objectiu: impulsar el desenvolupament global de la ciutat. Comptar amb el talent i el patrimoni intel·lectual de la comunitat universitària és un èxit per a una ciutat com Castelló, que està impulsant grans projectes de transformació urbana».

- Publicitat -

Per la seua banda, Vicent Climent ha mostrat la seua «satisfacció per signar aquesta càtedra amb la ciutat que acull el campus de la universitat pública de Castelló, que pot aportar molt a la ciutadania reflexionant sobre l’estratègia que es vol de ciutat i les polítiques públiques que s’han de desenvolupar» i ha traslladat a l’alcaldessa el compromís ferm de l’UJI amb la ciutat de Castelló.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,333FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.

Investigadores Vila-realenques de batxillerat guanyen un certamen del CSIC

Dues estudiantes de 1r de Batxillerat del Col·legi Santa Maria de Vila-real han aconseguit el 1r premi en el XXXII Congrés Joves investigadors, el més prestigiós d’Espanya a nivell juvenil, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC.
- Advertisement -

: Valencià