12 C
Valencia

Castelló incrementa el suport municipal a les polítiques solidàries

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Castelló destinarà prop de 385.000 euros a subvencionar projectes de cooperació internacional (175.000) i d’entitats prestadores de serveis socials (210.000) després de ser aprovades les dues resolucions de convocatòries en la Junta de Govern Local. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha ressaltat l’increment del suport municipal a les polítiques solidàries que ha impulsat la Regidoria de Benestar Social, que “forma part de l’ADN del govern de canvi municipal”.

El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha destacat que “Castelló és una ciutat amb un ampli bagatge solidari, per la qual cosa la intenció de l’actual equip de govern és convertir-se en soci col·laborador d’aquestes entitats i així ho hem demostrat reactivant des de 2015 les diferents ajudes que concedeix l’Ajuntament”.

D’aquesta manera, en el cas de subvencions a projectes de cooperació al desenvolupament el pressupost de la convocatòria s’ha multiplicat per quatre des de 2015, passant de 50.000 a 200.000 euros, i després de tres exercicis consecutius (2012, 2013 i 2014) sense partida pressupostària en els quals governava el PP”. També ha experimentat un notable creixement el pressupost destinat a la convocatòria de projectes que realitzen les associacions i entitats prestadores de serveis socials a Castelló, el qual s’ha incrementat un 60,5% des de 2105, ja que ha passat de 127.000 a 210.000 euros.

Els 1715.000 euros per a cooperació internacional aniran destinats a finançar un total de deu projectes d’Organitzacions no Governamentals de Desenvolupament (ONGD) en països i poblacions estructuralment empobrits relacionats amb promoure la igualtat de gènere i apoderament de la dona, afavorir les condicions de treball femení, el desenvolupament rural sostenible, la millora del sistema de salut i de sistema educatiu o l’accés a l’habitatge, entre altres, en diferents parts del món, com en el territori ocupat de Palestina, Burkina Faso, Xiapas, Guatemala, Uganda, Nicaragua, Índia i el Perú.

- Publicitat -

Pel que fa a les associacions i entitats prestadores de serveis socials, les subvencions concedides ascendeixen a 210.000 euros per a finançar projectes de 41 entitats de Castelló. Les subvencions tenen com a objectiu recolzar les activitats i projectes desenvolupats en la ciutat i dirigits a atendre la problemàtica social de col·lectius afectats per la pobresa, l’exclusió social, la marginació i qualsevol forma de discriminació, contribuint a millorar les condicions de vida d’aquests col·lectius, prevenint la dependència, fomentant la seua autonomia, rehabilitació psicosocial i integració en la societat.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,333FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.

Investigadores Vila-realenques de batxillerat guanyen un certamen del CSIC

Dues estudiantes de 1r de Batxillerat del Col·legi Santa Maria de Vila-real han aconseguit el 1r premi en el XXXII Congrés Joves investigadors, el més prestigiós d’Espanya a nivell juvenil, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC.
- Advertisement -

: Valencià