60 responsables d’empreses de seguretat privada es reuneixen a Castelló per a la prevenció del terrorisme jihadista

L'any passat es van detenir a Espanya a 74 presumptes jihadistes, i que des de l'any 2012 s'han realitzat un total de 86 operacions contra el terrorisme jihadista amb 186 detinguts, dels quals 12 van tenir lloc a la Comunitat Valenciana.

180

La Subdelegació del Govern a Castelló ha reunit a 60 responsables d’empreses de seguretat privada de la província de Castelló amb motiu d’una jornada de formació per a la prevenció del terrorisme jihadista. Durant la inauguració, el subdelegat, David Barelles ha destacat que l’objectiu de la iniciativa és “enfortir la coordinació de les Forces i Cossos de Seguretat en assumptes tals com la informació, les mesures d’actuació i les mesures d’autoprotecció”.

La jornada ha tingut lloc en la seu de la Pau de la Subdelegació del Govern, i ha comptat amb la participació de la comissària principal del Cos Nacional de Policia, María Concepción de Vega, com a cos de seguretat responsable a impartir la formació. Amb aquesta iniciativa, la Subdelegació del Govern a Castelló trasllada sobre el terreny la instrucció de Secretaria d’Estat de Seguretat 6/2017, una directriu en matèria de formació i col·laboració amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat que ja s’ha materialitzat amb una jornada amb les policies locals al gener i que ara s’amplia als professionals de les empreses de seguretat privada.

“Som una província, els esdeveniments de la qual són molt multitudinaris, on la participació de la seguretat privada, dins de les seues competències, és important per al benestar de la ciutadania”, ha afegit el subdelegat del Govern a Castelló.

“La seguretat té tres potes fonamentals: les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, com a responsables directes de la seguretat ciutadana, les policies locals i la seguretat privada. Es tracta de millorar els mecanismes d’informació, perquè vostés veuen i senten el que ocorre dins dels recintes. Amb aquesta jornada de hui, pretenem millorar eixa coordinació i valorem el seu treball. Cal advertir que des de la Subdelegació valorem el treball que vostés realitzen, perquè ajuden al fet que tots ens sentim més segurs”, ha afegit el subdelegat.

Així mateix, ha remarcat que “Castelló és una província molt turística, i el turisme es fidelitza si es té la sensació de seguretat, per aquest motiu els anime al fet que seguisquen treballant com l’estan fent”.
Finalment, el subdelegat del Govern a Castelló ha recordat que l’any passat es van detenir a Espanya a 74 presumptes jihadistes, i que des de l’any 2012 s’han realitzat un total de 86 operacions contra el terrorisme jihadista amb 186 detinguts, dels quals 12 van tenir lloc a la Comunitat Valenciana.