20.6 C
Valencia

Castelló llança una campanya informativa per a reduir el soroll en la zona de les tasques

La iniciativa, amb el lema de "Tasques inclusives", demana la implicació de la ciutadania perquè consumisca fins a les 22.30 en torn a vetladors i terrasses amb l'objectiu de posar fi a la ZAS.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Castelló impulsa una nova campanya informativa per a implicar a la ciutadania en la reducció del soroll nocturn en la zona de les Tasques i la posterior retirada de declaració ZAS. La iniciativa porta el lema de “Tasques inclusives”, insta a conciliar el dret al descans dels veïns amb la singularitat de les tasques i informa de les condicions que emanen de la sentència judicial, que permet el consum al carrer entorn de vetladors i terrasses fins a les 22.30 hores.

La campanya de “Tasques inclusives”, dissenyada per Javier Pauner, ha sigut presentada pel regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro; i el regidor d’Obres i Projectes Urbans, Rafa Simó, i coincideix amb la posada en marxa d’un nou procés de mesuraments a l’entorn de les tasques. Consta d’un vídeo i un de cartell que es repartirà en establiments.

- Publicitat -

“Amb la sentència emesa fa uns mesos vam iniciar una gestió que havia de ser política per a evitar la judicialització, i un dels compromisos que vam assumir amb usuaris, propietaris i veïns va ser el d’explicar des de l’Ajuntament les normes que regeixen la zona de les tasques sobre la base de la resolució judicial», ha explicat Navarro, que ha subratllat la necessitat de “conciliar un dret fonamental com el descans amb l’oci particular de les tasques”.

“Si volem recuperar la normalitat en les tasques amb un oci inclusiu l’Ajuntament o els propietaris no el poden fer a soles; la ciutadania ha de ser conscient que a partir de les 22.30 els carrers han d’estar buides” si es vol rebaixar els decibels per davall del que marca la ZAS.

- Publicitat -

“La nostra voluntat és eixir de la ZAS i declarar les Tasques com a zona gastronòmica, però per a això necessitem la implicació de tots”, ha reiterat Navarro.

El regidor d’Obres i Projectes Urbans, Rafa Simó, per part seua, ha explicat que “coincidint amb la campanya informativa, s’han iniciat ja els mesuraments acústics en continu en la zona de les tasques”. Hi ha instal·lats cinc mesuradors de monitorat acústic: un a l’encreuament entre els carrers Major i Isaac Peral, dos en la plaça Santa Clara i altres dues al carrer Vera. I en les pròximes setmanes es col·locaran altres dues, als carrers Barracas i Isaac Peral. El servei ha sigut adjudicat a l’empresa Acústica i Telecomunicacions SL, per 35.894 euros, per un any de duració, “i ens permetrà disposar d’informes mensuals dels mesuraments”, segons ha detallat Simó.

- Publicitat -

El mateix edil ha recordat que les tasques estan declarades com a Zona Acústicament Saturada (ZAS) i que és necessari aplicar mesures correctores del soroll i impulsar campanyes de conscienciació i sensibilització com la presentada hui. “La finalitat última és la convivència entre l’oci i el descans en les tavernes, i això passa per reduir el soroll”. “Tenim dos objectius, un a mitjà termini que és veure si es redueixen els nivells sonors significativament i podem declarar les tasques com a espai gastronòmic; i un altre, fixat per a quan acabe este servei de monitoratge, que és estudiar si es pot eliminar la catalogació de ZAS i passar a una zona PAU (Pla d’Acció Zonal), per a continuar controlant que els nivells acústics siguen els adequats”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,036FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Els bombers lluiten per extingir l’incendi forestal de Bejís

L'orografia del terreny, molt escarpat, ha fet que el foc tinguera una ràpida progressió.

La Comunitat Valenciana suma 1.529 nous casos de coronavirus i 14 morts

Per províncies, la distribució de nous positius és la següent: 161 a Castelló; 642 a Alacant i 726 a la província de València.

Cultura adapta ‘Oh! La cultura – Música’ i gravarà els concerts programats en sales privades

Esta adaptació es realitza perquè les autoritats sanitàries han determinat que no es facen amb públic els 32 concerts programats

Alcalà-Alcossebre comunica a les colles la suspensió del Carnaval 2021

Les mesures sanitàries imposades per a frenar el contagi de COVID-19 fan inviable la celebració

L’aplicació Radar COVID ja està plenament operativa en la Comunitat Valenciana

L'APP empra tecnologia bluetooth de baix consum, funciona de manera anònima i està disponible tant per a IPHONE com per a Android
- Advertisement -

: Valencià