29.8 C
Valencia

Castelló celebra la Mare de Déu del Lledó sota restriccions

Des de fora s'escoltava per megafonia la celebració de la festa de la patrona de Castelló.

- Publicitat -AVL

Aprofitant el bon temps i les mesures progressives de desconfinament, diverses persones passejaven este matí -diumenge 3, primer de maig- fins a la Basílica de la Mare de Déu del Lledó. Des de fora s’escoltava per megafonia la celebració de la festa de la patrona de Castelló.

Però dins, els bancs estaven buits: en la nau, una mínima representació de la Confraria i les “camareres”, el sagristà, un organista, dos càmeres de televisió i algun fotògraf. En el presbiteri, el Bisbe acompanyat pel prior de la Basílica, Josep Miquel Francés, el de la confraria, Ignacio Pérez d’Heredia, i el secretari, Ángel Cumbicos. Gràcies a la televisió, els fidels han pogut seguir l’ofici religiós i al migdia les parròquies de la ciutat han voltejat les seues campanes.

A l’inici de l’homilia, D. Casimiro López Llorente evocava la tradició de celebrar la patrona de la ciutat de Castelló el primer diumenge de maig, i per això afirmava que “tampoc l’actual pandèmia del coronavirus ens podia moure a traslladar-la per a temps de bonança”. El Bisbe afegia que “precisament en aquests moments hem de mirar amb més fe i devoció a María. Com resava sant Bernardo, si et trobes amb els esculls de la tribulació, mira a l’estrela i invoca a María; en els perills, en les angoixes, en els dubtes, -i afig, en la tragèdia de la pandèmia- pensa en María, invoca a María”.

El president de la confraria, Samuel Fabregat, va ser triat l’octubre passat. Poc podia imaginar que les seues primeres festes serien així. No obstant això assegura que “la confraria està vivint estos moments amb molta esperança, la que ens dona María que és Mare que ens protegeix i ens guia. D’ací naix l’esperança en un moment de tristesa i tenint presents als quals pateixen, així com als valents que estan fent tant per tots. Els estem molt agraïts”.

En l’homilia el Bisbe ha centrat l’atenció en tres paraules: oració, signe i servei “que expressen el que especialment se’ns demana als cristians i devots de la Verge en l’actual crisi sanitària, però, més si cap, davant la creixent crisi econòmica, laboral i social ja en el present i major en l’ombrívol futur, que s’aveïna”, argumentava D. Casimiro López Llorente.

Aniversari coronació i consagració Santa María

El dilluns 4 de maig, se celebra l’aniversari de la Coronació canònica de la imatge de la Mare de Déu del Lledó en 1924 i la consagració de la Cocatedral de Santa María.

El Bisbe ha convidat a unir-se espiritualment al res del Regina Coeli a les 12 h perquè la Verge “ens continue acompanyant a cadascun i a tota la ciutat”. Des de la Basílica, es retransmetrà el tradicional ritu de pietat i oració a les 13 h, com va anunciar Josep Miquel Francés.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià