Castelló activa la revisió de 15 habitatges oferits a la bossa de lloguer social i al pla de compra pública

La regidora d'Habitatge confia a ampliar el parc d'habitatge municipal per a cobrir les necessitats socials.

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha activat la revisió de 15 habitatges que han sigut oferides per a incorporar-se a la bossa de lloguer social i al pla de compra pública. El departament de María Jesús Garrido destaca que esta inspecció avaluarà si compleixen els plecs de condicions i confia a incrementar d’esta manera el parc públic d’habitatge.

“Tenim l’objectiu en esta legislatura de rellançar les polítiques d’habitatge i ampliar el parc públic municipal. L’increment del preu del lloguer i la crisi econòmica estan agreujant la situació de l’habitatge i des de l’Ajuntament estem fent tot l’esforç per a estendre la cobertura social”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidora ha explicat que en una reunió este dijous amb tècnics de l’àrea d’Urbanisme s’ha acordat l’inici a partir de la setmana que ve de les inspeccions per part d’un aparellador en set habitatges que s’han presentat per al pla de compra d’habitatge i en huit per a la bossa de lloguer social. Esta labor es durà a terme durant este mes. Si compleixen les condicions, set serien adquirides per l’Ajuntament i augmentarien la xifra actual de 227 habitatges municipals, mentre altres huit s’afegirien a la bossa de lloguer social.

Garrido destaca que estes sol·licituds parteixen de propietaris particulars i lamenta “la falta d’interés de les entitats financeres malgrat acumular desenes d’habitatges buits”.

Cal recordar que el pla de compra disposa d’un pressupost d’1,8 milions d’euros, estant valorat cada habitatge en un màxim de 101.000 euros. Per part seua, la bossa de lloguer social contempla incentius als propietaris per cedir habitatges a un preu màxim de 4 euros per metre quadrat: concretament, 1.500 euros anuals, un depòsit de fins a 3.500 per a impagaments i desperfectes; ajudes de fins a 4.000 per a reformes d’interior, bonificació d’un 90% en l’IBI i assessorament de l’Oficina d’Habitatge.

CatalanSpanish