Castelló posa en valor la Marjaleria amb el projecte de millora del Camí la Fileta

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, destaca que les obres s'escometran en 2020.

L’Ajuntament de Castelló executarà en 2020 el projecte de millora i repavimentació en el Camí de la Fileta de la zona de la Marjaleria. El vial es troba deteriorat després de cedir fa huit mesos el mur de la séquia en un tram i presenta deformacions. Aquest projecte és prioritari per a l’equip de govern municipal i forma part en el paquet d’inversions financerament sostenibles.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, presenta aquest dijous a les associacions de la Marjaleria el projecte de millora en una reunió en la seu de l’associació de veïns de la Marjaleria.

“L’actuació en el Camí la Fileta és necessària perquè des de fa mesos estan el camí i la séquia molt deteriorats: La inversió té dos objectius: cuidar, conservar i posar en valor el patrimoni hídric tradicional, i arreglar la deterioració d’un camí que dificultava la connexió en el nostre terme municipal”, explica Navarro.

L’Ajuntament ja té ultimat el projecte, preveu iniciar la tramitació en breu i escometre les obres l’any vinent.

Aquesta actuació es durà a terme en 2.274 metres i el pressupost ascendeix als 406.626 euros. El projecte contempla la repavimentació del camí, la reparació dels trams del mur esfondrat, la instal·lació d’una barrera de seguretat en el marge de la séquia i la col·locació de pantalles per a cobrir els contenidors. També reforça una instal·lació hídrica tradicional que realitza una funció important a l’ara d’alleujar l’aigua de la pluja.

Es tracta d’una acció reivindicada pels veïns de la Marjaleria, ja que el camí es troba en mal estat, existint un risc de caiguda en la séquia.

CatalàEspañol