Castelló s’aclama a la Mare de Déu de Lledó amb una oració contra el coronavirus

A partir d'este dissabte, en acabar les misses a la Basílica es repartiran estampetes amb l'oració enviada pel Papa Francisco però adaptada a demanar-li protecció a la Patrona de la ciutat

“Por los difuntos víctimas del coronavirus, para que Dios les dé el descanso eterno; por los enfermos, que recuperen pronto la salud; por los científicos, personal médico, de enfermería y responsables sanitarios, para que el Señor les fortalezca en su tarea y se encuentre pronto el remedio para combatir este mal. Roguemos al Señor”. Oremos para que esta situación pase pronto y volvamos a la normalidad.

Esta és la petició dels fidels que la Diòcesi de Segorbe-Castelló ha demanat a totes les parròquies que s’incloga en les misses que es celebren “davant la pandèmia del COVID-19”. Així ho demana la disposició que es va fer arribar este dijous, junt amb una crida a l’oració.

Disposiciones-de-la-Diócesis-de-Segorbe-Castellón-1-1

El document recorda també totes les mesures preventives que s’han pres des de l’església, per això, a la capital de la Plana, la basílica de Lledó també se suma a acatar estes directrius i a més, a partir d’este dissabte repartirà unes estampetes amb la imatge de la Patrona de Castelló i una oració, adaptada a demanar-li protecció a la Mare de Déu del Lledó davant estes exepcionals circustàncies perquè els fidels puguen resar-li.

El prior de la Basílica, Josep Miquel Francés, explica que “sempre que hi ha hagut grans pandèmies o catàstrofes, el poble ha acudit a la seua Mare a demanar-li protecció”.

A més d’esta iniciativa, cal recordar que la basílica també ha pres mesures per evitar la propagació de possibles contagis, per això “davant del Crist, que és una de les imatges més besades pels fidels que venen a la basílica hi ha un cartell que en lletra ben gran posa: ‘Para evitar contagios, rece PERO NO TOQUE LA IMAGEN’, com explica el prior.

D’altra banda, pel que fa a les bodes previstes “de moment no s’ha anul·lat cap però també cal dir que ara només hi ha una dins de quinze dies i la resta són a partir de mitat de maig”, explica Josep Miquel Francés.

Quant a l’afluència de feligresos a l’església, el responsable de Lledó comenta que durant la setmana “és un degoteig i no es nota tant, caldrà esperar a veure què passa este cap de setmana”.

CatalanSpanish