L’Audiència de Castelló impulsa mesures de coordinació per la violència masclista

Els jutges i magistrats unifiquen criteris amb Fiscalia, forces de seguretat i Generalitat en la Comissió Provincial de Policia Judicial

L’Audiència de Castelló va celebrar ahir una reunió de la Comissió Provincial de Policia Judicial per a abordar les mesures de coordinació necessàries entre jutges, fiscals, forces de seguretat i Generalitat davant la comarcalització del Jutjat de Violència Sobre la Dona (JVSM) de Vila-real, que va entrar en vigor el passat 1 de gener.

El JVSM de Vila-real ha començat a assumir també a principis d’enguany els casos de violència de gènere registrats en els partits judicials de Nules i Segorbe. El president de l’Audiència castellonenca, José Manuel Marco Cos, ha recordat que aquesta modificació de planta judicial “té per finalitat prestar una millor atenció a les víctimes, i en general a les ciutadanes i ciutadans que són usuaris del servei públic de Justícia”.

Per aquesta raó, “ha de realitzar-se l’esforç i posar els mitjans necessaris perquè la mateixa no resulte fallida per les eventuals dificultats que puga sorgir en el seu desenvolupament”, ha afegit.

En aquesta suma d’esforços s’emmarca la reunió de la Comissió de la Policia Judicial de Castelló, que presideix el mateix Marco Cos com a president de l’Audiència d’aquesta província, celebrada ahir a Vila-real i que va comptar amb la presència del fiscal cap provincial, els jutges degans de Castelló, Nules i Vila-real.

Igualment van assistir el jutge de Sogorb i altres jutges i magistrats dels partits judicials implicats, els màxims responsables de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia a la província i el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia de la Generalitat Valenciana.

La trobada va servir per a unificar criteris i donar solució als possibles dubtes i disfuncions que puguen plantejar-se respecte a la presentació de detinguts, la confecció i remissió d’atestats policials i el trasllat de víctimes al jutjat.

La d’ahir és la segona reunió de coordinació entre institucions davant la comarcalització del JVSM de Vila-real. El passat 4 de gener ja es van reunir amb aquesta finalitat a Vila-real la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Pilar de l’Oliva, el president de l’Audiència de Castelló, el fiscal cap provincial i els jutges afectats pel canvi de planta judicial amb la consellera de Justícia, Gabriela Bravo.

CatalanSpanish