Castelló mostra la seua cultura i gastronomia en la ciutat japonesa d’Ube

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha sigut convidada a participar en les celebracions del 66th Ube Festival que celebra la ciutat d’Ube City, a el Japó. Es tracta d’una celebració cívica que se celebra cada any, des de 1933, i que té com un dels seus grans atractius una popular desfilada multicolor pels carrers principals.
Durant les jornades de l’Ube Festival, Marco ha pogut visitar la fira agroalimentària i artesanal instal·lada en el centre de la ciutat. El Consell Municipal japonés ha convidat a l’alcaldessa de Castelló a dirigir unes paraules al públic assistent, abillada amb el típic quimono. “A milers de quilòmetres d’ací, el poble de Castelló els transmet una salutació emotiva i els expressa la seua sentida amistat. Som una terra acollidora que els espera amb els braços oberts per a oferir-los tot el millor que tenim”, ha afirmat.
La gastronomia espanyola, i singularment la de Castelló, ha tingut un especial protagonisme en les celebracions d’enguany. Cuiners locals han preparat diverses paelles de marisc, que els centenars d’assistents han degustat “amb gran satisfacció, encara que no es poguera comparar estrictament amb les de la Plana”.
Desenes de japonesos s’han acostat a Marco per a manifestar la seua admiració per la cultura espanyola.

CatalanSpanish