jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló acull aquest cap de setmana el IV Campionat d’Espanya de Natació en edat escolar

Castelló es converteix aquest cap de setmana en seu d’un nou esdeveniment esportiu de caràcter nacional. El IV Campionat d’Espanya de Natació en edat escolar se celebrarà en la Piscina Olímpica de Castelló aquest cap de setmana, i serà a més retransmés per a tota Espanya a través de la pàgina de la Real Federació Espanyola de Natació.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha rebut aquest matí als principals artífexs d’aquesta cita esportiva. El president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, el president del Club Natació CastaliaPaco Valls, i per part de Conselleria, la cap de la Secció d’Esports, Ana Torres, qui ha destacat que des del seu departament “s’està promocionant molt l’esport adaptat” i aquest campionat dóna fe d’açò.

En la trobada d’aquest cap de setmana es concentraran 350 nadadors procedents de les 17 seleccions autonòmiques, 35 d’ells pertanyen a l’esport adaptat. Enric Porcar ha destacat que “és una satisfacció que xiquets i xiquetes de totes Espanya vinguen a competir a Castelló i que a més siga una competició que incorpora també la natació adaptada”. En aquesta aposta per la integració ha incidit també Fernando Carpena, que ha fixat la mirada en l’última prova de relleus, que segons ha manifestat, “es tracta d’una novetat important del Campionat. En ella competiran, conjuntament, xics i xiques adaptats i no adaptats i per seleccions autonòmiques”.

Fernando Carpena, ha ressaltat també la idoneïtat de les instal·lacions de Gaetà Huguet i ha recordat que en aquesta mateixa piscina olímpica Mireia Belmonte va batre el rècord del món de 1.500 metres. Així mateix, ha agraït al president del Club Natació Castalia i al regidor d’Esports la seua bona disposició a l’hora de facilitar una seu per a aquest Campionat d’Espanya “que posa en escena als nadadors més joves i que permet projectar-los ja per a l’esport d’alt nivell”.

Últimas noticias

Contenido relacionado