domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de Castelló millora la seguretat del Molí la Font per a garantir l’espai natural

L’Ajuntament de Castelló ha impulsat un nou paquet de mesures per a millorar la seguretat del Molí la Font i altres actuacions per a valorar aquest espai natural. La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental ha renovat el clos perimetral del recinte, s’ha instal·lat un nou sistema de vigilància amb càmeres i s’ha substituït la passarel·la per als vianants, “actuacions que se sumen a les de dinamització ambiental, millora del mobiliari, neteja i manteniment”, segons ha explicat la regidora Sara Usó.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i l’edil Sara Usó han visitat el paratge per a conéixer les últimes millores executades. Marco ha destacat que “el Molí la Font és un paratge d’elevat valor ambiental per què són benvingudes totes les accions que contribuïsquen a garantir la seua protecció i a sensibilitzar a la població sobre els valors ambientals i socials que ho distingeixen”.

Les últimes actuacions executades han consistit en la millora del clos perimetral del recinte, substituint l’anterior tanca per un muret d’obra arrebossat sobre el qual s’ha instal·lat una tanca rígida i pilars d’acer molt més segura enfront del vandalisme, “amb la intenció de reduir o evitar al màxim els accessos no permesos al paratge”, ha subratllat la regidora de Sostenibilitat Ambiental.

També s’ha instal·lat un sistema de vigilància compost per tres càmeres i un altre d’alarma interior en la caseta de fusta municipal situada dins del paratge “també amb l’objectiu d’intensificar les mesures que previnguen els accessos no permesos”.

A més, s’ha substituït la passarel·la per als vianants sobre el canal de desguàs de la deu. Usó ha explicat que “l’anterior passarel·la d’obra no oferia la suficient seguretat pel que s’ha col·locat una metàl·lica amb sòl trepitjable totalment segura pansa els usuaris del paratge”.

Finalment, l’alcaldessa ha recordat que el nou Pla General també incorpora el Molí la Font com un element singular del terme municipal. Així, Amparo Marco ha recordat que la Regidoria d’Urbanisme projecta ampliar l’espai protegit i d’ús públic dels 2.350 metres quadrats actuals a 60.000 metres quadrats.

Últimas noticias

Contenido relacionado