Castelló ‘reintenta’ captar habitatge social amb avanços de 1.500 euros i bonificacions d’IBI del 90% per als propietaris

La regidoria d'habitatge millora les condicions de la borsa de lloguer social per garantir l'acompanyament dels propietaris en tot el procés i assegurar unes condicions dignes i segures.

La nova borsa de llogar social de l’ajuntament de Castelló busca de nou reinventar-se i superar tots els entrebancs que en convocatòries anteriors ha fet que molt pocs propietaris s’acolliren a esta alternativa. Per això, la regidoria d’habitatge millora les condicions amb una nova aposta on es garanteix “l’acompanyament dels propietaris en tot el procés” i s’estableixen una sèrie de canvis, tal com hi ha explica la responsable de l’àrea Maria Jesús Garrido.

El lliurament de 1.500 euros al propietari a la signatura del contracte del lloguer, i no en finalitzar el primer any o les bonificacions de l’IBI de fins al 90% són alguns d’estos nous incentius per omplir una borsa amb una demanda que supera els 4.500 habitatges, segons, l’últim estudi fet a la ciutat.

A més, en finalitzar el contracte, també es mantindrà eixe import de 3500 euros en cas que fos necessari per a arreglar algun desperfecte o impagament. D’altra banda, a l’hora de sol·licitar ajudes per reformes de bany i cuines, els propietaris d’estos immobles en lloguer social tindran prioritat.

Pel que fa al preu en què eixiran al mercat estos habitatges, la nova borsa també marca un preu que “no pot estar per damunt dels 4 euros per metre quadrat en habitatges no inferiors a 60 metres, i que per tant deixa el preu d’estos lloguers socials entre els 240 i els 400 euros mensuals”, com ha explicat Garrido.

Cal dir que esta nova borsa està previst que entre en funcionament a principis d’any, per això la regidora també ha fet de nou una crida a la conscienciació social en recordar també que el lloguer s’ha convertit en “l’única opció per a milers de famílies, ja que des de la crisi del 2007, les persones que van perdre la vivenda també van perdre la possibilitat d’accés a un crèdit”.

Lo más leído

CatalanSpanish