12.5 C
Valencia

Castelló impulsa la creació i manteniment de 167 noves ocupacions dins del Pla Contracta

L'Ajuntament aprova ajudes per 450.000 euros que se sumen a altres per 1,88 milions per a fomentar l'ocupació i pal·liar la crisi de la covid-19.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Ocupació, ha concedit 167 subvencions dins del Pla d’Impuls a la Contractació, la qual cosa ha suposat la nova contractació i/o manteniment de l’ocupació d’altres 167 persones des de la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que este pla es va posar en marxa de manera extraordinària amb una dotació de 450.000 euros per al foment de l’ocupació, una línia emmarcada dins del Pla de Castelló Contracta de 2,37 milions d’euros destinades a ajudes directes per a la creació d’ocupació i contractació de persones en situació de desocupació. Estes 167 ajudes s’aprovaran en la pròxima Junta de Govern Local.

Marco ha destacat la creació d’este pla d’ajudes “per a donar suport a la recuperació de l’ocupació i el desenvolupament socioeconòmic i ajudar a pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària i social per la covid-19”. L’alcaldessa ha recalcat que, amb estes noves 167 ajudes, es completa el Pla Castelló Contracta. “Un pla que ha suposat no sols estes 167 noves contractacions o manteniment de llocs de treball, també la contractació per l’Ajuntament de 174 persones en situació d’exclusió social per a la realització d’activitats d’utilitat pública emmarcades en el programa de Jornals de Vila, també dins del Pla Castelló Contracta”, ha apuntat.

La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha explicat que amb la concessió de les ajudes del Pla d’Impuls a la Contractació s’hauran destinat ja els 2,37 milions del Pla Contracta. “Este últim programa -ha apuntat- es tracta d’un pla específic d’ajudes dirigides a persones autònomes, microempreses i pimes amb menys de 50 treballadors i treballadores, i que ha sigut aprovat amb l’objectiu de mantenir i crear llocs de treball a Castelló i pal·liar així les conseqüències que la crisi sanitària i social està tenint sobre l’ocupació”.

Este últim pla comptava amb dos línies. Una línia dirigida a la contractació laboral (per a noves contractacions, modificació contractual amb increment de jornada o renovació de contracte, inclòs el manteniment de l’ocupació de les persones incloses en un ERTO, amb una duració mínima de 6 mesos a comptar des del 14 de març), i una altra línia de recuperació del talent (noves contractacions laborals de professionals qualificats vinculats a Castelló que resideixen fora de la Comunitat Valenciana o a l’estranger volen retornar). En este segon cas, la duració del contracte és d’un mínim de 18 mesos a jornada completa.

- Publicitat -

De les 167 ajudes aprovades, dos d’elles són noves contractacions dins del Pla de Recuperació del talent i 165 són ajudes del pla d’impuls a la contractació que han suposat nous contractes i/o manteniment de l’ocupació.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,555FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià