21.4 C
Valencia

Castelló ofereix ajudes per a pimes i autònoms per a incorporar personal en ERTO per la Covid-19

El Pla d'Impuls a la contractació inclou subvencions per a la incorporació de personal indefinit o temporal durant sis mesos

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Ocupació, manté oberta una línia d’impuls a la contractació que inclou ajudes per al manteniment del lloc de treball o ampliació de jornada per a persones incloses en un Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal (ERTO) després de l’emergència sanitària i social per coronavirus, a més d’ajudes per a noves contractacions amb una duració mínima de sis mesos o renovació de contracte laboral.

Les ajudes, compreses en el Pla d’Impuls a la Contractació del Pla Contracta Castelló, sumen un total de 300.000 euros i van dirigides a donar suport a la recuperació de l’ocupació i el desenvolupament socioeconòmic de Castelló.

Es tracta d’una línia específica que incorpora la possibilitat de subvencionar a aquelles pimes o persones autònomes que recuperen a personal en situació d’ERTO, tant indefinits com temporals, així com noves contractacions i ampliació de jornada.

La regidora d’Ocupació, Patrícia Puerta, ha destacat que les persones treballadores que s’han vist afectades per ERTO són una part fonamental del teixit empresarial local, compost en la seua gran majoria per autònoms al costat de les pimes amb plantilles de menys de 50 persones, així com per entitats de l’economia social, moltes de les quals es van veure obligades a suspendre l’activitat. “Considerem necessari abordar les actuacions necessàries per a pal·liar esta situació, per a això llancem una línia d’ajudes a la contractació i foment de l’ocupació, mitjançant l’articulació d’un programa específic d’ajudes als quals també poden acollir-se persones incloses en un ERTO, independentment de la seua condició de personal indefinit o temporal”, ha explicat Puerta.

Esta línia d’ajudes, aprovada recentment, té el termini de sol·licituds obert fins al 30 de setembre d’enguany. Les sol·licituds presentades resultaran subvencionables amb una ajuda màxima de 2.950 euros (si és jornada completa) i de 1.375 euros (jornada parcial igual o superior a 20 hores setmanals) per a les noves contractacions realitzades, modificació contractual amb increment de jornada laboral o renovació de contracte laboral (inclòs el manteniment de l’ús de les persones en ERTO) i amb una duració mínima de mig any des de la declaració de l’estat d’alarma per coronavirus, el passat 14 de març.

Els beneficiaris o beneficiàries de les ajudes poden ser persones autònomes, entitats d’economia social, microempreses i pimes amb fins a 50 persones de plantilla i el domicili fiscal de la qual o centre de treball estiga situat a la ciutat de Castelló i reunisquen els requisits de les bases, per haver tingut pèrdues a causa de la crisi sanitària i social per la covid-19. Les bases es poden consultar a través de la web municipal o en el següent enllaç: https://www.castello.es/descargas/agencia_desarrollo_local/Bases_ayudas_impulso_empleo_Plan_Castello-Contrata.pdf.

Així mateix, les persones interessades poden remetre les seues consultes o dubtes al mail emprendimiento@castello.es o bé dirigir-se als telèfons del servei d’emprenedoria: 680458019, 682752484, o al 681378603.

Les ajudes, que tenen una quantia total de 300.000 euros, estan incloses en el Pla Contracta Castelló pel qual es destinaran 2,37 milions d’euros en ajudes directes a la creació d’ocupació i contractació de persones en situació de desocupació en 2020.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,787FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià