Asunción Ventura, Premi Olímpia per contribuir a reconéixer els drets individuals i col·lectius de les dones

La guardonada ha destacat que “el premi em produeix una gran satisfacció perquè quan es premia a una dona s’està premiant a totes”.

580
Els socialistes han retirat la seua rúbrica d'estes propostes de canvi que es van realitzar conjuntament i des de Compromís i Podemos asseguren que no han rebut cap explicació.

L’Ajuntament de Castelló ha celebrat aquest matí els actes institucionals amb motiu de la data del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones. Cada any, per a avançar en la igualtat real entre dones i homes, l’Ajuntament convoca el Premi Olímpia en memòria d’Olímpia de Gouges, que mitjançant la ‘Declaració dels drets de les Dones i la Ciutadana (1789)’ va animar a totes les dones del planeta a reconéixer els seus drets.

És per això que les associacions i membres del Consell Municipal d’Igualtat li ha atorgat el Premi Olímpia 2018 a  Asunción Ventura Franch per la seua qualitat humana i dedicació a la investigació, desenvolupament i innovació d’estudis de gènere, igualtat d’oportunitats, dret antidiscriminatori, conciliació de la vida personal, professional i familiar, i violència de gènere.

La guardonada amb el premi, Asunción Ventura, ha expressat que “el premi em produeix una gran satisfacció perquè quan es premia a una dona s’està premiant a totes”. Ventura ha destacat que rep el premi “en un moment molt dolç perquè a partir d’aquest 8 de març l’esperança per la igualtat entre dones i homes pareix més a prop. Amb molta alegria però també amb molta responsabilitat perquè també és per a moltes persones que al llarg de la meua vida m’han ajudat a recórrer aquest camí”.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha dirigit a Ventura per evidenciar “la seua lluita per la igualtat, els valors democràtics i la justícia, i per defendre amb orgull i estima la paraula feminisme com a grans aportacions a la nostra societat”. Marcó ha manifestat que Ventura és un exemple de la lluita feminista perquè “van ser anys de plantar cara i de dir prou, d’inquietud i compromisos en l’inici del feminisme institucional a la ciutat de Castelló”. A més, ha insistit que “si la nostra universitat és referent en matèria d’igualtat entre dones i homes tant a l’estat espanyol com internacionalment és fonamental per dones com tu, que han treballat intensament per la igualtat i contra la violència de gènere, destacant el seu paper en la constitució de la Fundació Isonomia”.

La regidora d’Igualtat i vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, ha defensat que “la igualtat de dones i homes és un dret fonamental per a totes les persones i constitueix un valor fonamental per a la democràcia, i el municipi és un dels àmbits més adequats per a combatre la persistència i la reproducció de les desigualtats o per a promoure una societat veritablement igualitària”. L’edil ha afegit que “l’Ajuntament de Castelló treballem cada dia per la igualtat efectiva a través d’un pla d’igualtat de dones i homes transversal que concerneix totes les àrees municipals, incloent-hi la mirada atenta a l’impacte de gènere en el pressupost municipal”.