17.9 C
Valencia

Castelló activa 2,8 milions per pagar a proveïdors en el primer ple telemàtic

L'ajuntament ha acordat també que es crea una Mesa de diàleg i s'adapte la junta de portaveus a les noves circumstàncies del coronavirus per prendre decisions "des de la unitat institucional" dels grups polítics al consistori.

- Publicitat -AVL

L’ajuntament de Castelló ha celebrat este dimecres el primer Ple telemàtic de la seua història amb l’objectiu principal d’aprovar reconeixements extrajudicials de crèdit (REC) que permeteren agilitzar el pagament pendent a diferents proveïdors.

Un ple on els diferents partits polítics han pogut intervenir no únicament en les seues explicacions de vot sinó també per mostrar la seua postura respecte a la gestió de la covid per part de l’ajuntament. De fet, tant des de Vox com des de Ciudadanos s’ha reconegut que, inicialment l’ajuntament es va avançar a algunes de les mesures però també s’ha recriminat la manera d’actuar després.

Així mateix, la portaveu del partit popular Begoña Carrasco ha qüestionat obertament que no es prengueren algunes mesures “per temes de competències” i ha demanat a l’equip de govern “que es posen a treballar d’una vegada”.

Per la seua part, des del partit socialista, Rafa Simó ha fet una crida a la “lleialtat, sensibilitat i empatia” de tots els companys de corporació demanant que al marge de les diferències polítiques, “la classe política de Castelló no defraude els ciutadans”.

Des d’Unides-Podem, Fernando Navarro, ha apuntat a la necessitat de fer “canvis estructurals en l’ajuntament” per fer front a la crisi i ha recordat que “en els mesos vinents o setmanes s’hauran de posar damunt la taula temes com la forma de superar l’endeutament”.

Per part de Compromís, Ignasi García també ha parlat de la necessitat d’argumentar amb fets les idees que hui s’han exposat i fer-ho amb el suport de totes les forces polítiques, com ha reconegut que va fer en els primers moments el partit popular.

Cal dir que al torn de rèpliques la portaveu popular ha afirmat que “les factures que s’alliberen hui són fruit d’una gestió negligent i no totes vinculades a la covid.

Amb tot, l’alcaldessa, Amparo Marco també ha respost a les crítiques pel retard en la celebració d’este plenari, reconeixent que han estat impediments tècnics i tecnològics els que no han fet possible que es donara abans.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià