22.2 C
Valencia

Castelló participa en el disseny autonòmic d’un nou model turístic sostenible i innovador

Escuder posa en valor les possibilitats de Castelló en el disseny del nou Pla Estratègic de Turisme 2020-2025.

- Publicitat -AVL

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme i regidora de Turisme, Pilar Escuder, ha participat en la trobada mantinguda en el Palau de la Generalitat amb motiu de la presentació de l’Estratègia de Turisme de la Comunitat Valenciana 2020-2025.

La reunió ha estat presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director general de Turisme, Herick Campos, amb l’assistència de representants d’ajuntaments, cambres de comerç, universitats i associacions empresarials del sector turístic. Escuder ha desgranat en la trobada les possibilitats que ofereix Castelló dins d’esta estratègia turística i ha destacat els esforços per a captar nous perfils.

Així, Escuder ha incidit en el paper de Castelló de cara a la implantació del Pla Estratègic de Turisme en estos pròxims cinc anys. Per a la regidora, la capital de la Plana és una ciutat en expansió que pot créixer en paral·lel al compliment dels reptes marcats entorn de la sostenibilitat, la competitivitat i la innovació, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). “Totes les poblacions del territori valencià compartim l’objectiu de desenvolupar les claus d’este pla conforme als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) vinculats amb el turisme”, ha detallat.

La regidora de Turisme de Castelló ha apuntat durant la reunió els esforços realitzats per l’Ajuntament per a adaptar-se als nous perfils de turistes, un objectiu que ha considerat clau per al futur del sector. Així ho ha explicat Escuder, per a qui l’adaptació de l’oferta turística a les necessitats dels viatgers és un dels grans desafiaments que haurà d’afrontar el sector en el futur immediat. “Cada turista té unes necessitats i unes demandes concretes que hem de saber com cobrir”, ha valorat.

Segons ha indicat, la capital de la Plana també ha valorat la capacitat del sector per a dinamitzar ciutats senceres. “El turisme serveix com a motor per a tot el nostre entorn per les oportunitats de generació d’ocupació i riquesa que porta amb si”, ha recalcat.

El Pla Estratègic de Turisme de la Comunitat Valenciana 2020-25 integra 14 grans reptes del sector per a aconseguir un creixement sostenible, entre ells, la transformació digital de l’activitat turística, el valor dels espais i recursos territorials o el canvi climàtic. En la trobada també s’han tractat assumptes com la desestacionalització, la cerca de sinergies entre ciutats, la segmentació de mercats i perfils de visitants i l’accessibilitat de les destinacions turístiques.

L’estratègia, que ara entra en una fase de debat, s’ha consolidat sobre les bases del Llibre blanc, el Codi Ètic i el Pla d’Accessibilitat del turisme valencià. També sobre els ODS plantejats per les Nacions Unides.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,791FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Suprem inhabilita a Torra per unanimitat i deixarà de ser president de la Generalitat

Catalunya es prepara per a un escenari incert, ja que Quim Torra s'ha negat a convocar eleccions.

La campanya de fruita d’estiu per als productors de la Comunitat es torna a saldar amb un balanç desastrós

La diferència entre el que percep el llaurador en origen i el que paga el consumidor en botiga és de quasi el 300%.

València té 108 centres escolars amb 148 grups confinats

Pel que fa al total de la Comunitat Valenciana, en la tercera setmana del curs, del 21 al 25 de setembre, les autoritats sanitàries han determinat el confinament de 219 grups de 153 centres educatius.

Xàbia convertirà el far del Cap de Sant Antoni en espai de divulgació mediambiental

L'Ajuntament de Xàbia trau a licitació la redacció del projecte per a convertir el far del Cap de Sant Antoni en espai de divulgació mediambiental.

A Castelló, 23 grups de 16 centres educatius s’han hagut de confinar

Educació informa que a les comarques de la província, el 93,6 % dels 249 centres educatius no tenen cap grup confinat i estan fent classes presencials sense problemes. El percentatge de normalitat és el més alt de la Comunitat Valenciana.
- Advertisement -

: Valencià