5:47 pm - Saturday, 4 July 2020

Els socis de govern de Castelló proposen penalitzar en la contractació pública a les empreses que defrauden a Hisenda

- Publicidad -Reciplasa

PSOE, Compromís i Podem-EUPV presentaran una moció per instar al Govern i al Consell a què es reste puntuació en els processos d’ajudes i contractacions públiques a les empreses que eludisquen tributar.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’Acord de Fadrell impulsa una declaració institucional de cara el pròxim Ple que demana al Govern i a la Generalitat que penalitzen en les ajudes i contractacions públiques a les empreses que defrauden a Hisenda. PSPV, Compromís i Podem-EUPV treballen en la redacció d’una proposta de consens amb els grups de l’oposició perquè el Ple l’aprove.

“Mentre autònoms, pimes i treballadors tributen puntualment per a mantindre i assegurar l’Estat de Benestar, hi ha algunes grans empreses que eludeixen el pagament dels impostos que els correspondrien. En la crisi sanitària que estem patint esta pràctica ja no sols és èticament reprovable si no que causa una manca de recursos en l’Estat i deteriora la igualtat d’oportunitats de l’Estat de Benestar”, afirma la declaració que promouen els grups del PSPV, Compromís i Podem-EUPV, que insta al Govern i al Consell a que, d’acord en la Llei de Contractes Públics, es reste puntuació en els processos d’ajudes i contractacions públiques a les empreses que eludisquen tributar.

El portaveu de Podem-EUPV, Fernando Navarro, destaca que les Administracions Públiques necessiten reforçar la seua capacitat per a fer front a l’enorme crisi econòmica que afrontem per la covid-19” i que en esta direcció, l’Estat “ha de disposar d’una fiscalitat suficient, progressiva i justa”.

El portaveu del grup municipal socialista, José Luis López, recorda que l’Ajuntament de Castelló ja va aprovar en 2016 una moció per a afrontar la lluita contra els paradisos fiscals. “Hem de continuar avançant en l’aplicació de clàusules socials en la contractació pública, per això, amb aquesta iniciativa, volem instar a Govern i Consell que incorporen criteris per a incentivar un comportament fiscal responsable de les empreses que opten a ajudes o contractes amb l’Administració Pública”, ha indicat López.

Per la seua part, el portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ignasi Garcia, ha assenyalat que els governs han de potenciar la contractació d’empreses locals i regionals que “generen llocs de treball ací, tributen ací, i revertixen en la societat tot el benefici de la seua activitat”.  El Ple de l’Ajuntament de Castelló ja va aprovar al juny de 2016 una moció contra els paradisos fiscals, que assenyala que les empreses que opten a contractes amb l’Ajuntament han de detallar la seua presència país per país, i la xifra de negocis a cadascun d’aquests territoris. El text aprovat indica que en els concursos públics es restaran punts en cas d’estar present en algun paradís fiscal, sempre tenint en compte i segons les lleis actuals de competència

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El Centre de Tecnificació d’Alacant, referent de l’esport alacantí

José Luis Berenguer, regidor d'Esports, destaca que el conveni per al període transitori fins a 2023 àmplia les possibilitats d'ús de la instal·lació.

Alacant dona suport a 17 idees de joves emprenedors

El projecte 'Coworking Alacant' busca donar suport a idees de 17 joves emprenedors que disposaran d'un programa formatiu durant quatre mesos.

IVASS destina més de 450.000 euros per a prevenir la COVID-19

El centre especial d'ocupació ha funcionat com a centre d'operació logística per al repartiment d'estos productes en els recursos de l'entitat.

Detingut un home per fracturar el cristall d’una entitat bancària

Va propinar diversos colps amb una rajola d'obra al cristall de la porta d'accés

Segorbe destinarà 228.000 € a la recuperació econòmica

Estes ajudes s'uneixen als 201.000 € per a empreses afectades per la pandèmia del COVID-19; els 750.000 € destinats a inversió; a la suspensió de la taxa d'ocupació de la via pública amb cadires, taules, mercat i materials de construcció; i a la rebaixa de la meitat de l'impost d'obres i del 95% en la zona inclosa en el PEPRI.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià