15.7 C
Valencia

Castelló per la Llengua ‘reclama’ la plaça Major per celebrar les Normes de Castelló després de revocar-se el permís inicial

La Plataforma ha presentat al·legacions a l'escrit del consistori revocant el permís ja concedit per ocupar este espai per estar ja previstes activitats mediambientals.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Plataforma Castelló per la Llengua ha presentat este 25 de novembre al.legacions davant la revocació del permís que tenien concedit per a l’ocupació de la plaça Major de Castelló per a celebrar els actes en commemoració de les Normes de Castelló.

La plataforma, a més de l’argumentari legal, també explica en un comunicat els antecedents ‘històrics’ de l’ocupació d’este espai públic als últims anys per estes celebracions, al marge del color dels partits polítics al govern. “Els actes commemoratius de les Normes de Castelló s’han celebrat amb normalitat al centre de la ciutat des de 2011, tant amb governs del Partido Popular com del Pacte del Grau. No entenem que un govern format per PSOE, Compromís i Podem, partits que formen part activa de la plataforma i que han ratificat la Carta lingüística impulsada per Castelló per la Llengua fa només dues setmanes, revoquen un permís ja concedit des del 25 d’octubre per a la celebració dels actes a la Plaça Major de la ciutat a només tres setmanes dels actes“, exposa el comunicat.

- Publicitat -

Les raons de l’escrit rebut semblen ser els de la coincidència d’actes en les mateixes dates a la Plaça Major, fet que tampoc “enten” la plataforama. L’argumentació de la revocació, segons indiquen és que l’Ajuntament, “…a través del Área de Medio Ambiente, va a promover una serie de actividades con el objetivo de la promoción y defensa del medioambiente y la sostenibilidad ambiental en conjunción con el período navideño de los meses de diciembre de 2019 y enero de 2020″.

Amb tot, Castelló per la LLengua confia en què hage estat una confussió: “Des de la plataforma volem pensar que ha estat una errada de comunicació interna i que els partits del govern reconsideraran la seua postura” i demana “una explicació pública així com una reunió urgent per tal de trobar una solució de compatibilitat”.

- Publicitat -

D’altra banda, també els organitzadors dels actes conmemoratius de les Normes de Castelló, semblen estar sorpresos amb els temps de resposta: Castelló per la Llengua té concedit el permís de la plaça Major des del 25 d’octubre. I no ha rebut la revocació fins al 21 de novembre, 3 setmanes abans de la celebració (14 de desembre). En tres setmanes no hi ha temps de preparar tota la documentació que l’Ajuntament fa presentar, i la plataforma es planteja suspendre els actes. Els actes estan anunciats i els serveis contractats a la plaça Major”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,018FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló activa el Cecopal després de la declaración de l’estat d’alarma per a reforçar la resposta devant la covid-19

L'Ajuntament constituirà aquest dimarts aquest òrgan de coordinació política i tècnica per a abordar les noves mesures

La Diputació de Castelló aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb la cultura i les tradicions

La institució participa en un estudi per al foment de la cultura rural sostenible del bé comú, presentat hui a Alfondeguilla en l'acte organitzat per l'Associació Valenciana per al Foment de l'Ecomomia del Bé Comú

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments
- Advertisement -

: Valencià