6.1 C
Valencia

L’ajuntament explicarà als ciutadans com serà el nou Pla General de la ciutat

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, qualifica el Pla com un model de ciutat basat en criteris de "sostenibilitat, social, econòmica i ambiental".

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Castelló elevarà al ple del 17 de desembre la segona exposició al públic del Pla General, durant la qual es podran consultar les últimes versions del Pla General Estructural, una vegada incorporades les modificacions de la DATE; i el Pla d’Ordenació Pormenoritzada, incorporada també la resolució d’al·legacions. Així ho ha aprovat este dijous la Junta de Govern Local per on passen els acords que es portaran al pròxim ple.

A més, de manera complementària a l’exposició al públic s’organitzaran sessions informatives dirigides a la ciutadania. Amb tot, i si es compleixen els termes previstos, el nou Pla podria aprovar-se “en els primers mesos de l’any 2021”, com ha apuntat l’alcaldessa.

Amparo Marco, valora este tràmit com “un pas decisiu perquè Castelló tinga com més prompte millor el Pla General que necessita, que aporte seguretat jurídica, restituïsca la legalitat urbanística i siga focus d’atracció d’inversions”. “Un Pla General que defineix el model de ciutat dels pròxims 20 anys i que serà motor econòmic per a afrontar un futur marcat per la crisi sanitària de la covid i pal·liar els seus efectes socials i econòmics”, detalla.

El segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia, celebra que el resultat del procés siga un projecte “on la cohesió del desenvolupament industrial, les zones verdes i els parcs, la mobilitat sostenible i la vertebració de la ciutat amb bones comunicacions són eixos fonamentals” i que bandeja “l’urbanisme a la carta i l’especulació que permetien fer autèntics desastres urbanístics i mediambientals i que ara enviem definitivament a la paperera de la història”.

- Publicitat -

Per la seua banda, el tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro, subratlla que el nou planejament “aposta per una ciutat compacta i sostenible que reforça el seu valor ambiental”, “desclassificant-se 11 milions de sòl urbanitzable respecte al pla de 2012 del PP, que va dibuixar un tauler de monopoly per a l’especulació”, i reforça la protecció del sòl agrari.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,613FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià